Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Οι αποδόσεις των προϊόντων ”Κεφάλαιο Plus”

Αποδόσεις που ανήλθαν στο 5% και 4% επέφεραν οι δύο εκδόσεις προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου ”Κεφάλαιο Plus” της Εθνικής Τράπεζας, που έληξαν στις 12/12/2003.

Εθνική: Οι αποδόσεις των προϊόντων ”Κεφάλαιο Plus”
Σημαντικές αποδόσεις απέφεραν στους επενδυτές οι δύο εκδόσεις προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου Κεφάλαιο Plus της Εθνικής Τράπεζας, που έληξαν στις 12/12/2003.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ετησιοποιημένη απόδοση του προϊόντος ”EUR/USD STEP UP (II)” ανήλθε στο 5%, ενώ του ”FTSE UP” ήταν 4%.

Το ”Κεφάλαιο Plus EUR/USD STEP UP (II)”, με έναρξη την 25/8/2003, ήταν συνδεδεμένο με την πορεία της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου και παρείχε 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου.

Προϋπόθεση για την επίτευξη της αυξημένης απόδοσης, ήταν η άνοδος της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου στη λήξη κατά 4% τουλάχιστον, έναντι της αντίστοιχης ισοτιμίας στην έναρξη.

Το ”Κεφάλαιο Plus FTSE UP”, με έναρξη την 19/6/2003, είχε συνδεθεί με την πορεία του χρηματιστηριακού δείκτη FTSE/ASE-20 και παρείχε, επίσης, 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου.

Προϋπόθεση για την επίτευξη της αυξημένης απόδοσης ήταν η άνοδος της τιμής του δείκτη στο τέλος της διάρκειας του προϊόντος κατά 4% τουλάχιστον, έναντι της αντίστοιχης τιμής στην έναρξη του προϊόντος.

Με τα εν λόγω προϊόντα Κεφάλαιο Plus συνδυάστηκαν άριστα η επίτευξη απόδοσης σημαντικά μεγαλύτερης από τα κλασικά καταθετικά προϊόντα, με την παροχή απόλυτης εγγύησης στο αρχικό κεφάλαιο επένδυσης και την βραχυχρόνια δέσμευσή του.

Τέλος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, που είναι σχεδιασμένα για να αξιοποιούν τις εκτιμήσεις για την πορεία των ελληνικών και διεθνών αγορών προς το συμφέρον των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v