Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Δύο νέα προϊόντα της σειράς ”Diamonds”

Δυο νέα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου της σειράς ”Πειραιώς Diamonds” προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς, τα οποία απευθύνονται - για πρώτη φορά -και σε πελάτες που έχουν καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ και που επιθυμούν να καρπωθούν μία υψηλή δυνητική απόδοση που μπορεί να προκύψει από την άνοδο του δείκτη FTSE/ASE-20.

Πειραιώς: Δύο νέα προϊόντα της σειράς ”Diamonds”
Δύο νέα προϊόντα Εγγυημένου Κεφαλαίου της επιτυχημένης σειράς ”Πειραιώς Diamonds”, προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας σκοπός των νέων προϊόντων είναι η ικανοποίηση των αναγκών του καταθέτη/επενδυτή για εναλλακτικές λύσεις τοποθέτησης.

Ειδικότερα, σημειώνεται πως η εν λόγω έκδοση (και για πρώτη φορά), απευθύνεται και σε πελάτες που έχουν καταθέσεις σε δολάρια Αμερικής και οι οποίοι επιθυμούν να καρπωθούν μία υψηλή δυνητική απόδοση που μπορεί να προκύψει από την άνοδο του δείκτη FTSE/ASE-20, χωρίς να χρειαστεί να μετατρέψουν το κεφάλαιο τους σε ευρώ.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τράπεζας, τα νέα ”Πειραιώς Diamonds”, είναι ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη, καθώς και τη δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τις παραδοσιακές προθεσμιακές καταθέσεις, η οποία εξαρτάται από την πορεία του χρηματιστηριακού δείκτη FTSE/ASE 20.

Τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς, για την οποία οι εγγραφές θα γίνονται από τις 10 Νοεμβρίου μέχρι και τις 21 Νοεμβρίου 2003 (με σειρά προτεραιότητας), μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας, είναι :

”Diamond FTSE 4,5 Ανόδου” & ”Diamond FTSE 2,15 Ανόδου USD”: πρόκειται για προθεσμιακές καταθέσεις σε ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ, των οποίων οι τελικές αποδόσεις είναι συνδεδεμένες με την πορεία του χρηματιστηριακού δείκτη FTSE/ASE 20.

Η διάρκεια της κατάθεσης είναι 5 μήνες, με έναρξη την 24/11/2003 και λήξη την 26/04/2004 και το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 10.000 ευρώ ή 10.000 δολάρια Αμερικής αντίστοιχα.



Ο επενδυτής λαμβάνει απόδοση (σε ετήσια βάση) :

α) 4,50% (για την κατάθεση σε ευρώ) ή 2,15% (για την κατάθεση σε δολάρια) αν στη λήξη της κατάθεσης ο δείκτης FTSE/ASE-20 έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 5% σε σχέση με την τιμή του στην έναρξη της κατάθεσης.

β) Σε κάθε άλλη περίπτωση ο επενδυτής λαμβάνει μόνο το αρχικό του κεφάλαιο.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο των τόκων σημειώνεται πως καταβάλλεται στη λήξη της κατάθεσης.

Αναλυτική ενημέρωση για τα προϊόντα, παρέχεται από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς ή από την ιστοσελίδα της Τράπεζας www.piraeusbank.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v