Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Πειραιώς: Τιμολογικές καινοτομίες στα δάνεια

Μια νέα δέσμη δανειακών προϊόντων για ιδιώτες προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για τις ”Δανειακές Επιλογές” οι οποίες καθορίζονται στα μέτρα του πελάτη ο οποίος μπορεί πλέον να επιλέγει το δάνειο που του ταιριάζει, αλλά ταυτόχρονα να απολαμβάνει επιτόκια προσαρμοσμένα στο δανειοληπτικό προφίλ που διαθέτει.

Τρ. Πειραιώς: Τιμολογικές καινοτομίες στα δάνεια
Στη διάθεση νέας δέσμης δανειακών προϊόντων για ιδιώτες, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για Δανειακές Επιλογές οι οποίες καθορίζονται στα μέτρα του πελάτη και που αφορούν στο ανοιχτό προσωπικό δάνειο, το καταναλωτικό δάνειο σταθερού επιτοκίου και στο καταναλωτικό δάνειο κυμαινόμενου επιτοκίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας, τα ποσά των δανείων κυμαίνονται από 1.500 έως 50.000 ευρώ, η διάρκειά τους είναι από 6 έως 180 μήνες, ενώ δεν είναι απαραίτητη πάντοτε η προσκόμιση δικαιολογητικών και τιμολογίων.

Επιπλέον, σημειώνεται πως τα δάνεια για ποσά μέχρι 6.000 ευρώ και το ανοιχτό προσωπικό δάνειο θα έχουν τυποποιημένη μορφή και θα δίνονται με τους ίδιους όρους σε όλους τους πελάτες, ενώ τα καταναλωτικά δάνεια άνω των 6.000 ευρώ θα εξετάζονται και θα τιμολογούνται κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η σημαντική καινοτομία στις Δανειακές Επιλογές είναι ότι για ποσά μεγαλύτερα των 6.000 ευρώ, το επιτόκιο είναι εξατομικευμένο για κάθε συγκεκριμένο δάνειο, δηλαδή διαμορφώνεται με βάση την πιστοληπτική ικανότητα του συγκεκριμένου πελάτη και τις σχέσεις του με την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ συνδυάζεται με τα ειδικά στοιχεία (ποσό, διάρκεια, σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο) και τον σκοπό του δανείου.

Σημειώνεται πως αυτό γίνεται εφικτό μέσω ειδικού συστήματος αντικειμενικών, σταθμισμένων κριτηρίων που έχει σχεδιάσει ειδικά για τον σκοπό αυτόν η Τράπεζα Πειραιώς.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε πελάτης μπορεί πλέον να επιλέγει το δάνειο που του ταιριάζει, αλλά ταυτόχρονα να απολαμβάνει επιτόκια προσαρμοσμένα στο δανειοληπτικό προφίλ που διαθέτει.

Τα επιτόκια διαμορφώνονται από Βασικό Επιτόκιο Καταναλωτικής Πίστης και Περιθώριο Επιτοκίου και κυμαίνονται από 7,5% έως 12%, ενώ όσο καλύτερα είναι τα στοιχεία του πελάτη και του συγκεκριμένου δανείου, τόσο χαμηλότερο είναι το επιτόκιο.

Τέλος, σημειώνεται πως τα δάνεια χορηγούνται χωρίς περιορισμούς στον σκοπό λήψης τους, ενώ ταυτόχρονα δίδονται ειδικά προνόμια για μεταφορά υπολοίπων δανείων άλλων τραπεζών – όπως συμβαίνει και με τις πιστωτικές κάρτες.

Οι Δανειακές Επιλογές θα διατίθενται στους πελάτες από τα 230 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς από τις 17 Σεπτεμβρίου 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v