Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Δύο νέα προϊοντα προθεσμιακής κατάθεσης

Μια νέα σειρά καταθετικών-επενδυτικών προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου, η οποία περιλαμβάνει δύο νέα προϊόντα προθεσμιακής κατάθεσης, διατείθεται στο επενδυτικό κοινό από την Εθνική Τράπεζα.

Εθνική: Δύο νέα προϊοντα προθεσμιακής κατάθεσης
Μια νέα σειρά καταθετικών-επενδυτικών προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου, διατείθεται στο επενδυτικό κοινό από την Εθνική Τράπεζα.

Πρόκειται για ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τα απλά καταθετικά προϊόντα, η οποία εξαρτάται από την πορεία των οικονομικών δεικτών που συνδέονται με την επένδυση.

Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 14.500 ευρώ.

Τα δύο νέα προϊόντα της σειράς αυτής προσφέρονται στο επενδυτικό κοινό μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας από 12 Ιουνίου μέχρι και 18 Ιουνίου 2003.

Τα χαρακτηριστικά των νέων αυτών επενδυτικών προϊόντων συνοψίζονται στα εξής:

* ΕΠΕΑΚ ”EUR/USD ΚΑΘΟΔΙΚΟ (ΙΙ)”

Πρόκειται για ένα βραχυχρόνιο προϊόν με απόδοση συνδεδεμένη με την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου Η.Π.Α. Το προϊόν έχει διάρκεια ενός μηνός, με έναρξη την 19/6/2003 και λήξη την 18/7/2003.

Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη απόδοση (ετησιοποιημένη): 5,50%, εάν την 17/7/2003 η ισοτιμία EUR/USD (όπως δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 15.30 ώρα Ελλάδος) είναι χαμηλότερη κατά 2% τουλάχιστον από την αντίστοιχη ισοτιμία κατά την έναρξη του προϊόντος.

* ΕΠΕΑΚ ”FTSE UP”

Πρόκειται για επένδυση με απόδοση συνδεδεμένη με την πορεία του χρηματιστηριακού δείκτη FTSE/ASE-20. Η διάρκεια του προϊόντος είναι 6 μήνες, με έναρξη την 19/6/2003 και λήξη την 12/12/2003.

Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη απόδοση (ετησιοποιημένη)4%, αν η τιμή του δείκτη την 11/12/2003 είναι υψηλότερη κατά 4% τουλάχιστον από την αντίστοιχη τιμή κατά την έναρξη του προϊόντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v