Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση των επιτοκίων ανακοίνωσε η Πειραιώς

Σε μείωση των βασικών επιτοκίων όλων των κατηγοριών χορηγήσεων προς επιχειρήσεις κατά 0,25% προχωρεί από τις 13/06 η Πειραιώς, ενώ παράλληλα μειώνονται και τα επιτόκια στη στεγαστική πίστη, στις πιστωτικές κάρτες, αλλά και των καταναλωτικών δανείων σταθερού επιτοκίου.

Μείωση των επιτοκίων ανακοίνωσε η Πειραιώς
Σε ισόρροπη αναπροσαρμογή των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων, διατηρώντας και ενισχύοντας την ελκυστικότητα των επιτοκίων των προϊόντων της προχωράει από την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2003 η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την πρόσφατη μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου από την ΕΚΤ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση στις καταθέσεις, στο λογαριασμό ”Ταμιευτηρίου”, διατηρεί την επιτοκιακή απόδοση από το πρώτο ευρώ, με ανώτατο επιτόκιο 1,75% (από 2,00%).

Στο ”Αποδοτικό Ταμιευτήριο” το επιτόκιο φθάνει στο 1,90%. Στο λογαριασμό ”Πειραιώς Αποδοχών” το ανώτατο επιτόκιο ορίζεται σε 2,1%, παραμένοντας υψηλότερο από το παρεμβατικό επιτόκιο της ΕΚΤ.

Το βασικό επιτόκιο Ταμιευτηρίου της τράπεζας, στο οποίο βασίζονται οι συμφωνίες διαχείρισης διαθεσίμων επιχειρήσεων και οργανισμών, ορίζεται στο 0,75%.

Στις χορηγήσεις, η Τράπεζα Πειραιώς μειώνει τα βασικά επιτόκια όλων των κατηγοριών χορηγήσεων προς επιχειρήσεις κατά 0,25%. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Προνομιακό Επιτόκιο Βραχυπροθέσμων Χορηγήσεων (Π.Ε.Χ.) μειώνεται από 6,15% σήμερα, σε 5,90%.

Στη στεγαστική πίστη, η τράπεζα μειώνει το επιτόκιο του προγράμματος Στεγαστικού Δανείου με σταθερό επιτόκιο για τον πρώτο χρόνο από 3,60% σε 3,50%, σταθερό επιτόκιο για τα πρώτα 2 χρόνια από 4,9 % σε 4,70 %, για τα 3 χρόνια από 5,50% σε 5%.

Για τα πρώτα 5 χρόνια μειώνεται από 5,80% σε 5,50% και για τα πρώτα 10 χρόνια από 6,80% σε 6,5%. Το Βασικό Επιτόκιο Στεγαστικών δανείων μειώνεται από 5,75% σε 5,5%, ενώ το Προνομιακό Επιτόκιο Στεγαστικών δανείων, που ισχύει για όλα τα νέα χορηγούμενα δάνεια, μειώνεται από 5,50% σε 5,20%.

Στις πιστωτικές κάρτες, η τράπεζα μειώνει το βασικό επιτόκιο πιστωτικών καρτών VISA Classic και MasterCard από 15,00% σε 14,75%.

Παράλληλα διατηρεί το ειδικό πρόγραμμα αυτόματης μείωσης του βασικού επιτοκίου για τους συνεπείς πελάτες της, καθορίζοντας έκπτωση κατά 1,50%, για όλους τους κατόχους των πιστωτικών καρτών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους επί ένα εξάμηνο, γεγονός που μειώνει το τελικό επιτόκιο σε 13,25%.

Τέλος, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας τα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων σταθερού επιτοκίου μειώνονται μέχρι 0,50% ξεκινώντας από 8,50% και διαμορφώνονται ανάλογα με την διάρκεια του δανείου, ενώ το κυμαινόμενο επιτόκιο για το ”Ανοικτό προσωπικό δάνειο” (ανακυκλούμενο προσωπικό δάνειο) μειώνεται σε 11,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v