Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Νέο στεγαστικό & μείωση στεγαστικών επιτοκίων

Σταθερά συνδεδεμένο με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα είναι το επιτόκιο του νέου στεγαστικού δανείου ”EuroHome Ευρωπαϊκό” της EFG Eurobank, η οποία προβαίνει και σε μείωση των επιτοκίων ορισμένων στεγαστικών δανείων.

EFG: Νέο στεγαστικό & μείωση στεγαστικών επιτοκίων
Σταθερά συνδεδεμένο με το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι το επιτόκιο του νέου στεγαστικού δανείου ”EuroHome Ευρωπαϊκό”, που δημιούργησε η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias.

Το νέο στεγαστικό πρόγραμμα ξεχωρίζει για το χαμηλό επιτόκιό του, που ξεκινά από 4,50%. Το επιτόκιο του ”EuroHome Ευρωπαϊκόμεταβάλλεται μόνον όταν και όσο μεταβληθεί το επίσημο επιτόκιο του ευρώ (σήμερα στο 2,50%), ανάλογα με την πολιτική επιτοκίων που κατά την κρίση της διαμορφώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ειδικότερα το σταθερό το επιτόκιο του προϊόντος είναι συνδεδεμένο με το Βασικό Επιτόκιο παρέμβασης της ΕΚΤ, ενώ το κυμαινόμενο επιτόκιο της τράπεζας βασίζεται στο Euribor και ορίζεται από τις κεφαλαιαγορές.

Ο πελάτης της τράπεζας που θα προτιμήσει το νέο αυτό στεγαστικό δάνειο, θα γνωρίζει εύκολα το επιτόκιο αναφοράς από τις σχετικές ανακοινώσεις που κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ θα ενημερώνεται σχετικά και από το λογαριασμό του δανείου του.

Η διάρκεια του προϊόντος κυμαίνεται μεταξύ 2-30 ετών και η χρηματοδότηση γίνεται με βάση το Euribor μηνός.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θεωρούν ότι τα προσφερόμενα πολύ χαμηλά σταθερά επιτόκια 1 έτους, μπορεί να ”κρύβουν” την εφαρμογή σημαντικά υψηλότερου κυμαινόμενου επιτοκίου τη λήξη της σταθερής περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα προσφέρεται μόνο σε νέα δάνεια για αγορά κατοικίας.

Παράλληλα, η EFG Eurobank Ergasias προχωρά σε μείωση των επιτοκίων σε ορισμένα άλλα προϊόντα στεγαστικής πίστης, που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, 7 Απριλίου 2003.

Συγκεκριμένα:

Το Eurohome-3 (σταθερό για τρία χρόνια) μειώνεται κατά 0,60 της εκατοστιαίας μονάδας, σε 5,20%.

Το Eurohome-5 (σταθερό για πέντε χρόνια) μειώνεται κατά 0,40 της εκατοστιαίας μονάδας, σε 5,80%

Το Eurohome-10 (σταθερό για δέκα χρόνια) μειώνεται κατά 0,30 της εκατοστιαίας μονάδας, σε 6,50%.

Τέλος, δεν αλλάζουν τα επιτόκια των δανείων Eurohome-1 και Eurohome-2 (που βρίσκονται στο 3,65% και 4,90% αντιστοίχως) καθώς και το βασικό στεγαστικό επιτόκιο (σήμερα στο 5,50%), που παραμένουν μεταξύ των χαμηλότερων επιτοκίων τα οποία διατίθενται σήμερα στην τραπεζική αγορά στεγαστικής πίστης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v