Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα σειρά προϊόντων από την Πειραιώς

Δύο νέα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς, με τη σειρά ”Πειραώς Diamonds”. Πρόκειται για ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη τους.

Νέα σειρά προϊόντων από την Πειραιώς
Δύο νέα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου, προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς.

Πρόκειται για τη σειρά ”Πειραιώς Diamonds”, στόχος της οποίας είναι η κάλυψη των αναγκών των καταθετών / επενδυτών για νέες εναλλακτικές λύσεις τοποθέτησης, μια ανάγκη που όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, δημιουργήθηκε από το σημερινό περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων, αλλά και της μεγάλης μεταβλητότητας σε όλες τις αγορές.

Τα ”Πειραιώς Diamonds” είναι μια ειδική μορφή προθεσμιακών καταθέσεων που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη τους, αλλά παρέχουν επίσης και τη δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τις παραδοσιακές προθεσμιακές καταθέσεις, η οποία εξαρτάται από την πορεία των ”οικονομικών δεικτών” που είναι συνδεδεμένοι με την κατάθεση.

Τα δύο νέα προϊόντα, για τα οποία οι εγγραφές θα γίνονται από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου 2003 (με σειρά προτεραιότητας), μέσω των καταστημάτων της τράπεζας, είναι :

* ”Diamond EuroDollar 7”: Πρόκειται για προθεσμιακή κατάθεση ευρώ της οποίας η τελική απόδοση είναι συνδεδεμένη με την πορεία της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου. Η διάρκεια της κατάθεσης είναι 6 μήνες, με έναρξη την 4/2/2003 και λήξη την 4/8/2003 και το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι τα 6.000 ευρώ.

Η τελική ετησιοποιημένη απόδοση, στη λήξη, θα είναι :

· 7% εάν καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης, η καθημερινή ισοτιμία αναφοράς ευρώ/δολαρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), παραμείνει μεταξύ του 96,50% και του 103,50% της αρχικής ισοτιμίας αναφοράς της ΕΚΤ (4/2/2003).

· 4% εάν στη λήξη της κατάθεσης η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου βρίσκεται μεταξύ του 96,10% και του 103,90% της αρχικής ισοτιμίας αναφοράς της ΕΚΤ.

· Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ο πελάτης λαμβάνει το αρχικό του κεφάλαιο.

”Diamond FTSE 4,4” :Πρόκειται για προθεσμιακή κατάθεση εγγυημένου κεφαλαίου σε ευρώ. Η διάρκεια της κατάθεσης είναι 6 μήνες, με έναρξη την 4/3/2003 και λήξη την 4/8/2003 και το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι επίσης τα 6.000 ευρώ.

Η τελική απόδοση είναι συνδεδεμένη με την πορεία του χρηματιστηριακού δείκτη FTSE/ASE 20 και συγκεκριμένα με την τιμή κλεισίματος του δείκτη, σε εβδομαδιαία βάση και την παραμονή του εντός εύρους 95% μέχρι 105% της αρχικής τιμής (4.2.2003). Η απόδοση της κατάθεσης στη λήξη μπορεί να φθάσει μέχρι 4,4% σε ετησιοποιημένη βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v