Πειραιώς: Χρηματοδοτικό πακέτο για ΜΜΕ

Η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε το εξειδικευμένο χρηματοδοτικό πακέτο ”Πειραιώς Αναπτυξιακό”, για τις αναπτυξιακές ανάγκες που προκύπτουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από τα προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ.

Πειραιώς: Χρηματοδοτικό πακέτο για  ΜΜΕ
Η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε το εξειδικευμένο χρηματοδοτικό πακέτο ”Πειραιώς Αναπτυξιακό”, για τις αναπτυξιακές ανάγκες που προκύπτουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από τα προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ. Το πακέτο προσφέρεται στους επιχειρηματίες που χρειάζονται επιπλέον χρηματοδότηση για να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Το πακέτο ”Πειραιώς Αναπτυξιακό” περιλαμβάνει δάνεια:

* Στέγης και Εξοπλισμού. Δάνεια ανέγερσης, αποπεράτωσης και ανακαίνισης της επιχειρηματικής στέγης διάρκειας έως 15 έτη. Δάνεια για αγορά εξοπλισμού, χρηματοδότησης άϋλων παγίων (KNOW HOW, μελέτη πιστοποίησης κατά ISO, software), διάρκειας έως 7 ετών. Το προϊόν θα προσφέρεται με επιτόκιο 6,75% (πλέον εισφοράς του Ν. 128/75).

* Κεφαλαίου κίνησης. Σκοπός είναι η χρηματοδότηση επιχειρήσεων των οποίων τα επενδυτικά σχέδια εντάσσονται στα Π.Ε.Π. του Γ΄ ΚΠΣ, για προεξόφληση της εγκεκριμένης επιχορήγησης (έως το 100% της επιχορήγησης) με βάση την απόφαση υπαγωγής στο πρόγραμμα. Η διάρκεια των δανείων είναι 2 χρόνια και η αποπληρωμή γίνεται σε δύο δόσεις από την επιχορήγηση της επιχείρησης.

Στα πλαίσια του ρόλου της Τράπεζας Πειραιώς ως ενδιάμεσου φορέα για τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ), ένας μεγάλος αριθμός από εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και συνεχίζονται να πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία της τράπεζας, για την ενημέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, έχουν πραγματοποιηθεί δύο εκδηλώσεις στην Κρήτη, δύο εκδηλώσεις στην Πάτρα καθώς και στην Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Σέρρες, Ιωάννινα, Κοζάνη, Λάρισα, Λαμία και στην Κομοτηνή.

Παράλληλα, σημειώνεται οτι στο ειδικά διαμορφωμένο site της Τράπεζας Πειραιώς http://businesscenter.piraeusbank.gr/, παρέχονται εξειδικευμένες αναλυτικές πληροφορίες προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v