Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Νέα υπηρεσία εμβασμάτων για αλλοδαπούς

Μέσω των ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας θα μπορούν πλέον οι πολίτες άλλων χωρών, που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, να στέλνουν χρήματα στην πατρίδα τους, με ασφάλεια και ταχύτητα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Εθνική: Νέα υπηρεσία εμβασμάτων για αλλοδαπούς
Μέσω των ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας θα μπορούν πλέον οι πολίτες άλλων χωρών, που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, να στέλνουν χρήματα στην πατρίδα τους, με ασφάλεια και ταχύτητα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Όπως επισημαίνετα, ήδη όλα τα ΑΤΜ της Τράπεζας αναβαθμίστηκαν πρόσφατα, ώστε να παρέχουν αυτή τη δυνατότητα σε πάνω από 1300 σημεία της χώρας.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε όλους όσους ανοίξουν το νέο λογαριασμό Family Fast. Ο λογαριασμός Family Fast απευθύνεται στους πολίτες άλλων χωρών που ζουν στην Ελλάδα και προσφέρει μια σειρά από προνόμια, πέραν του πρωτοποριακού τρόπου αποστολής εμβάσματος.

Προς το παρόν, χώρες προορισμού των εμβασμάτων μπορεί να είναι η Αλβανία, η Αρμενία, η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Ινδία, η Μολδαβία, η Ουκρανία, το Πακιστάν, η Ρουμανία, η Ρωσία και οι Φιλιππίνες. Σταδιακά στο σύστημα θα εντάσσονται και άλλες χώρες.

Ο κ. Ι. Πεχλιβανίδης, Αντιπρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, παρουσιάζοντας το νέο πολυπροϊόν, τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Τράπεζα στην ένταξη των πολιτών αυτών στο τραπεζικό σύστημα.

Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στους πολίτες που κατάγονται από χώρες, στις οποίες ο όμιλος της Εθνικής έχει παρουσία, επισημαίνοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των ιδίων και των οικογενειών τους από τα καταστήματα των Τραπεζών στις χώρες αυτές.

Οι πελάτες που θα επιλέγουν ως Τράπεζα προορισμού του εμβάσματός τους την NBG Albania για την Αλβανία, την UBB για την Βουλγαρία και την Banca Romaneasca για την Ρουμανία, θα έχουν έκπτωση 50% επί του κόστους του εμβάσματος. Το ποσόν της έκπτωσης θα επιστρέφεται στο τέλος κάθε μήνα στο λογαριασμό τους.

Εκτός από τον πρωτότυπο τρόπο αποστολής, το έμβασμα μέσω του πακέτου Family Fast έχει σημαντικά χαμηλό κόστος, που το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό. Συγκεκριμένα, κοστίζει 10 ευρώ ανά έμβασμα μέσω ΑΤΜ έναντι 17 ευρώ ανά έμβασμα μέσω των γκισέ των Καταστημάτων της Τράπεζας.

Η παραπάνω χρέωση εισπράττεται κατά τη πραγματοποίηση του εμβάσματος και καλύπτει οποιαδήποτε έξοδα της Τράπεζας του εξωτερικού.

Επομένως, ο δικαιούχος που θα παραλάβει τα χρήματα στο εξωτερικό δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί από τη Τράπεζά του με καμία άλλη χρέωση.

Ο ενδιαφερόμενος, για να ανοίξει λογαριασμό Family Fast, πρέπει να επισκεφθεί για μία μόνο φορά ένα από τα Καταστήματα της Εθνικής και να προσδιορίσει το πού θέλει να στέλνει χρήματα.

Η κωδικοποίηση των οδηγιών επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη πραγματοποίηση του εμβάσματος για πάντα μετά τη πρώτη φορά. Αν για παράδειγμα ο ενδιαφερόμενος θέλει να στέλνει εμβάσματα στην οικογένειά του, θα μπορεί να επιλέγει στην οθόνη του ΑΤΜ τη λέξη ”ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”.

Επιπλέον, αν δεν έχει χρήματα στο λογαριασμό του, μπορεί να καταθέτει μετρητά μέσω του ΑΤΜ και στη συνέχεια να προχωρεί στην αποστολή του εμβάσματος, χωρίς να χρειάζεται να μπει στο Κατάστημα για να κάνει την κατάθεση.

Τα περισσότερα ΑΤΜ της Εθνικής υποδέχονται καταθέσεις μετρητών σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή τα χρήματα πιστώνονται στο λογαριασμό, αμέσως μόλις γίνει η κατάθεση στο ΑΤΜ.

Τα ειδικά προνόμια δεν σταματάνε εδώ. Ο δικαιούχος του λογαριασμού Family Fast έχει μια σειρά από προνόμια, όπως:

* Δωρεάν αυτόματη πληρωμή λογαριασμών Δ.Ε.Κ.Ο. για όλη τη διάρκεια τήρησης του λογαριασμού.

* Δωρεάν χορήγηση διεθνούς κάρτας ΕΘΝΟcash, ώστε να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό του και από ΑΤΜ εκτός Ελλάδας.

* Δωρεάν μεταφορά ποσών από λογαριασμό σε λογαριασμό του ίδιου ή άλλων δικαιούχων που τηρείται στην Εθνική.

* Δυνατότητα εξόφλησης λογαριασμών εταιριών κινητής τηλεφωνίας, ασφαλίστρων ή διαφόρων συνδρομών, μέσω πάγιας εντολής.

* Δυνατότητα χρήσης του λογαριασμού για τη διενέργεια συναλλαγών επί επενδυτικών προϊόντων.

* Εξυπηρέτηση μέσω εναλλακτικών δικτύων (π.χ. Internet)

* Δυνατότητα πίστωσης της σύνταξης στο λογαριασμό, αν ο δικαιούχος λαμβάνει σύνταξη από ελληνικούς συνταξιοδοτικούς οργανισμούς.

* Εξυπηρέτηση, ακόμα και στην περίπτωση που ο δικαιούχος έχει αποφασίσει να επιστρέψει μόνιμα στη χώρα προέλευσης.

Στους κατόχους του λογαριασμού δίνεται επιπλέον η δυνατότητα δανεισμού υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι οποίες προσδιορίζονται ανάλογα με το αν πρόκειται για καταναλωτικό δάνειο, πιστωτική κάρτα ή στεγαστικό δάνειο.

Παράλληλα, παρέχεται και το εγγυημένο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ΠΡΟΣΘΕΤΩ, με δυνατότητα ενεχυρίασης για τη λήψη στεγαστικού ή και καταναλωτικού δανείου, καθώς επίσης και ασφάλιση ζωής και μόνιμης ολικής ανικανότητας από ατύχημα και ασθένεια για τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων.

Ο κ. Ι Πεχλιβανίδης, κλείνοντας την παρουσίαση, τόνισε ότι το νέο πολυ-προϊόν έρχεται να συμπληρώσει μία σειρά νέων υπηρεσιών που προσφέρει η Εθνική, ώστε να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες τμημάτων της πελατείας της. Ανάλογα πολυπροϊόντα έχουν δημιουργηθεί για τους μισθοδοτούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους σπουδαστές.

Η Τράπεζα συνεχώς δημιουργεί νέες υπηρεσίες για επί μέρους κατηγορίες πελατών, στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει τις διαφορετικές ανάγκες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v