Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Νέα προϊόντα για το περιβάλλον

Το πρώτο πακέτο ”πράσινων” χρηματοδοτικών προϊόντων παρουσίασε η Τράπεζα Πειραιώς, που απευθύνονται τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες και εντάσσονται στο πλαίσιο ενός προγράμματος δράσεων της Τράπεζας για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα την αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την διάχυση των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Πειραιώς: Νέα προϊόντα για το περιβάλλον
Το πρώτο πακέτο ”πράσινων” χρηματοδοτικών προϊόντων παρουσίασε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς.

Τα προϊόντα αυτά, απευθύνονται τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες και εντάσσονται στο πλαίσιο ενός προγράμματος δράσεων της Τράπεζας για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα την αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την διάχυση των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Τα πρωτοποριακά για την ελληνική αγορά ”πράσινα” τραπεζικά προϊόντα τα οποία αφορούν και οικιακή χρήση και επιχειρηματικές επενδύσεις, είναι αναλυτικά τα εξής:

I. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

* Χρηματοδότηση Επενδυτικών Δαπανών

Χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, είτε αυτά εντάσσονται σε αναπτυξιακά προγράμματα είτε καλύπτονται εξ ολοκλήρου από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

1. Επιτόκιο: Το ανταγωνιστικότερο επιτόκιο που προσφέρεται στην αγορά, με βάση το Euribor ή το Libor, για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας(ΑΠΕ).

2. Ποσοστό Χρηματοδότησης: Ευέλικτο, ώστε σε συνάρτηση με την απόφαση υπαγωγής του επενδυτικού σχεδίου, να δίνει τη δυνατότητα θετικής απόδοσης στον επενδυτή από τα πρώτα χρόνια της επένδυσης.

3. Διάρκεια Χρηματοδότησης: Μέχρι 10 έτη.

4. Εξασφαλίσεις: Εκχώρηση σύμβασης αγοροπωλησίας ρεύματος με τον ΔΕΣΜΗΕ. ΜΟΝΟ προσωπική εγγύηση των φορέων της επιχείρησης.

5. Ασφαλιστικές Καλύψεις: Προσφέρεται πακέτο ασφάλισης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, για την προστασία του επενδυτή.

* Κεφάλαιο Κίνησης για προεξόφληση επιχορήγησης

Εφόσον η επιχείρηση έχει υπαχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει χρηματοδότηση για την προεξόφληση της επιχορήγησης.

1. Επιτόκιο: Το ανταγωνιστικότερο επιτόκιο που προσφέρεται στην αγορά, με βάση το Euribor ή το Libor, για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας(ΑΠΕ).

2. Ποσοστό Χρηματοδότησης: Μέχρι και το 100% της εγκεκριμένης επιχορήγησης.

3. Ασφαλιστικές Καλύψεις: Προσφέρεται πακέτο ασφάλισης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, για την προστασία του επενδυτή.

ΙΙ. ΙΔΙΩΤΕΣ

* Δάνειο Χρηματοδότησης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων ή/και ΑΠΕ

Στόχος των προϊόντων αυτών είναι η χρηματοδότηση επενδύσεων που αφορούν στην αγορά και εγκατάσταση Συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας καθώς και Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας (όπως τα Φωτοβολταϊκά) σε ιδιώτες έτσι ώστε η νέα αυτή τεχνολογία, να γίνει προσιτή σε μεγάλη μερίδα των καταναλωτών.

Πρόκειται για δάνεια που διακρίνονται για την ευελιξία στον τρόπο αποπληρωμής τους (έως και 15 χρόνια) αλλά και στις εξασφαλίσεις που απαιτούνται, τη δυνατότητα περιόδου χάριτος (ώστε να έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή της σύμβασης του ιδιώτη με την ΔΕΣΜΗΕ) και βέβαια για την σημαντικά χαμηλότερη τιμολόγηση τους από τα υπόλοιπα χορηγικά προϊόντα της Τράπεζας.

* Δάνειο Εγκατάστασης Εξοπλισμού και Αναμόρφωσης Ακινήτου

Σκοπός του είναι η χρηματοδότηση της επισκευής ή ανακαίνισης της κατοικίας για την αγορά και εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού και τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ή την αναμόρφωση του ακινήτου. Χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα του προϊόντος είναι η μεγάλη διάρκεια (έως 40 χρόνια) και η μακρά περίοδος χάριτος (έως 24 μήνες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v