Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Δύο νέα προϊόντα της σειράς ”κεφάλαιο plus”

Δύο νέα επενδυτικά – καταθετικά προϊόντα της σειράς ”κεφάλαιο plus” διαθέτει η Εθνική Τράπεζα από 4/9/2006 έως και 8/9/2006, ένα σε ευρώ και ένα σε δολάρια Η.Π.Α.

ΕΤΕ: Δύο νέα προϊόντα της σειράς ”κεφάλαιο plus”
Δύο νέα επενδυτικά – καταθετικά προϊόντα της σειράς ”κεφάλαιο plus” διαθέτει η Εθνική Τράπεζα από 4/9/2006 έως και 8/9/2006, ένα σε ευρώ και ένα σε δολάρια Η.Π.Α.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα προϊόντα ”κεφάλαιο plus” είναι ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τα απλά καταθετικά προϊόντα, η οποία εξαρτάται από την πορεία των οικονομικών δεικτών που συνδέονται με την επένδυση.

Τα νέα προϊόντα έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

1. ”Lillium Anthisis in €”

Το προϊόν είναι τριετούς διάρκειας και προσφέρει δυνατότητα αυξημένης απόδοσης συνδεδεμένης με τον χρηματιστηριακό δείκτη FTSE/ASE-20. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αποφέρει σημαντική απόδοση όταν ο δείκτης είτε κινείται ανοδικά είτε παραμένει σταθερός, διατηρώντας συγχρόνως τη δυνατότητα να απορροφά μέχρις ενός σημείου τυχόν πτωτικές κινήσεις του.

Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη του προϊόντος το 100% του αρχικού κεφαλαίου του και στη λήξη κάθε έτους απόδοση (μικτή, ετησιοποιημένη) έως και 12% ενώ σε κάθε περίπτωση η απόδοση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την ελάχιστη ετήσια εγγυημένη που είναι 1%.

2. ”EUR/USD ΚΑΘΟΔΙΚΟ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ Η.Π.Α.”

Το προϊόν είναι τρίμηνης διάρκειας και προσφέρει δυνατότητα αυξημένης απόδοσης συνδεδεμένης με την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου Η.Π.Α. (EUR/USD).

Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη τού προϊόντος, πέραν του 100% του αρχικού κεφαλαίου του, απόδοση 7,50% (μικτή, ετησιοποιημένη) εάν την 11/12/2006 η ισοτιμία EUR/USD (όπως δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 15:30 ώρα Ελλάδος) είναι ίση ή χαμηλότερη της αντίστοιχης ισοτιμίας την 11/9/2006. Σε αντίθετη περίπτωση, ο επενδυτής λαμβάνει την ελάχιστη εγγυημένη απόδοση (μικτή, ετησιοποιημένη) 2%.

Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής στα προϊόντα είναι €5.000 και $5.000 αντιστοίχως.

Αναλυτική πληροφόρηση για τα νέα αυτά προϊόντα προσφέρεται από τα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και από την ηλεκτρονική διεύθυνσή της στο Internet www.nbg.gr.

Σημειώνεται ότι τα προϊόντα Κεφάλαιο Plus ”EUR/USD ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕΥΡΩ” και ”EUR/USD ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΥΡΟΥΣ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ Η.Π.Α” τρίμηνης διάρκειας που έληξαν στις 22/8/2006, καθώς και το προϊόν ”ΜΙΚΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ (III)”, σε ευρώ, τριετούς διάρκειας που έληξε στις 25/8/2006, απέφεραν στους επενδυτές ιδιαίτερα σημαντικές αποδόσεις.

Συγκεκριμένα, τα δύο προϊόντα τρίμηνης διάρκειας είχαν απόδοση (μικτή, ετησιοποιημένη) 5% και 9% αντιστοίχως, ενώ το τριετές προϊόν είχε συνολική μικτή απόδοση 21,20% (6,62% ετησιοποιημένη).

Με τα εν λόγω προϊόντα συνδυάστηκαν αποτελεσματικά η επίτευξη απόδοσης σημαντικά μεγαλύτερης από τα κλασικά καταθετικά προϊόντα, με την παροχή απόλυτης εγγύησης στο αρχικό κεφάλαιο επένδυσης. Τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, που είναι σχεδιασμένα για να αξιοποιούν τις εκτιμήσεις για την πορεία των ελληνικών και διεθνών αγορών προς το συμφέρον των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v