Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Sec: Εως τις 4.300 μονάδες το ΧΑ το 2006

”Παραμένουμε θετικοί για την αγορά, πλην όμως τα ρίσκα είναι πολύ μεγαλύτερα”, επισημαίνει η Eurobank Securities στο μηνιαίο report της για τη Σοφοκλέους, όπου, με βάση την άνοδο των κερδών ανά μετοχή, ”βλέπει” ως βέλτιστο σενάριο για το Γενικό Δείκτη στο τέλος του 2006 τις 4.300 μονάδες. Οι 18 μετοχικές επιλογές.

Eurobank Sec: Εως τις 4.300 μονάδες το ΧΑ το 2006
Παραμένουμε θετικοί για την αγορά, πλην όμως τα ρίσκα είναι πολύ μεγαλύτερα”, επισημαίνει η Eurobank Securities στο μηνιαίο report για τη Σοφοκλέους με τίτλο ”January 2006 & Yearly outlook”.

Με βάση τις προβλέψεις για την πορεία των κερδών ανά μετοχή (EPS) του 2006 η EFG Eurobank βλέπει ως το βέλτιστο σενάριο για το τέλος του 2006 τις 4.300 μονάδες ή τις 2.400 μονάδες για τον FTSE 20.

Στον αντίποδα το αρνητικό σενάριο προβλέπει τη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη στις 3.500 μονάδες με τον FTSE 20 να υποχωρεί στις 1.900 μονάδες, σενάριο που βασίζεται σε υποχώρηση 5% των EPS.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, το P/E του focus list (85% της κεφαλαιοποίησης της Σοφοκλέους) διαμορφώνεται στο 19,8 για το 2005 και στο 16,7 για το 2006. Τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) αναμένεται να αυξηθούν κατά 39,9% στο 2005 έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 18,6% για το 2006.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι ο βασικός παράγοντας στον οποίο στηρίζεται η αισιοδοξία της για το 2006 είναι οι προσδοκίες για ισχυρή αύξηση των κερδών ανά μετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στο σύνολο της χρήσης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Eurobank Securities, η μεταβλητότητα στην ελληνική αγορά θα ενισχυθεί, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα παραμείνει η περιφερειακή επέκταση των ελληνικών εταιριών στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις θα προσφέρουν ευκαιρίες, ενώ επισημαίνει ότι βασικό παράγοντα για την τροχιά που θα χαράξει το Χ.Α. θα αποτελέσει το διεθνές περιβάλλον.

--Oι μετοχικές επιλογές

H χρηματιστηριακή ξεχωρίζει έξι θεματικές ενότητες αναφέροντας, ανάλογα με την κατηγορία, τις μετοχές που αναμένει να ”πρωταγωνιστήσουν” σε κάθε μια από αυτές.

Ειδικότερα στην ενότητα της αναδιάρθρωσης ξεχωρίζει τον ΟΤΕ (outperform), την Γενική Τράπεζα (not rated) και την Τράπεζα Κύπρου (outperform).

Στη δεύτερη ενότητα που αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις η Eurobank Sec αναφέρει την Αγροτική Τράπεζα (outperform) και την Eμπορική (market perform).

Στην ενότητα της περιφερειακής επέκτασης αναφέρει τις: Εθνική Τράπεζα (outperform), 3Ε (outperform, με τιμή – στόχο τα 26,85 ευρώ), Cosmote (outperform), Γερμανός (outperform), Δέλτα Συμμετοχών (not rated) και Frigoglass (outperform).

Σε ό,τι αφορά την ενότητα των προοπτικών ανάπτυξης ξεχωρίζει τον Τιτάνα (outperform), τον Σαράντη (outperform) και την Jumbo (οutperform).

Στην πέμπτη ενότητα των υψηλών μερισματικών αποδόσεων η χρηματιστηριακή την Motor Oil (not rated) και την ΕΧΑΕ (not rated).

Στην έκτη και τελευταία θεματική ενότητα, που σχετίζεται με το σενάριο αναστροφής της τάσης αναφέρονται η ΔΕΗ (market perform) και η EΛΤΕΧ (not rated).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v