Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eγνατία Finance: Παραμένει θετική για ΧΑ το 2006

Παραμένει θετική για τη Σοφοκλέους η Εγνατία Finance, όπως αναφέρει στο outlook του 2006, προβλέποντας αύξηση 9% για το Γενικό Δείκτη. Ωστόσο τονίζει ότι το ράλι που σημείωσε η αγορά από την αρχή του έτους έχει περιορίσει τα περιθώρια ανόδου. Τα top picks.

Eγνατία Finance: Παραμένει θετική για ΧΑ το 2006
Παραμένει θετική για τη Σοφοκλέους η Εγνατία Finance, όπως αναφέρει στο outlook του 2006 (Investing in Greece: Back to stock picking), τονίζοντας ωστόσο ότι το ράλι που σημείωσε η αγορά από την αρχή του έτους, έχει περιορίσει τα περιθώρια ανόδου.

Ειδικότερα για το Γενικό Δείκτη βλέπει περιθώριο ανόδου 9% (ή 12% συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων), ενώ η αύξηση των κερδών ανά μετοχή των εταιριών που τον απαρτίζουν εκτιμάται στο 23% για το τρέχον έτος.

Παράλληλα προβλέπει πως το ΧΑ το 2006 θα υπεραποδώσει έναντι των ευρωπαϊκών αγορών κυρίως λόγω της ισχυρότερης αύξησης του ΑΕΠ και των ΕPS, τις υψηλές μερισματικές αποδόσεις και τους ελκυστικούς δείκτες αποτίμησης.

Αναφέρει ακόμα τις αναμενόμενες δημόσιες εγγραφές στο ΧΑ εταιριών όπως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ο Διεθνής Αερολιμένας, αλλά και τα placements (Εμπορική, Αγροτική Τράπεζα), που εκτιμάται ότι θα κρατήσουν την εγχώρια αγορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Μεσοπρόθεσμα προβλέπουμε πως η πορεία της αγοράς θα επηρεαστεί από τις διαρθρωτικές αλλαγές, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αλλά και το restructuring εταιριών, υπογραμμίζουν οι αναλυτές της Eγνατίας.

Το premium της Σοφοκλέους έναντι των ευρωαγορών κυμαίνεται περίπου στο 17% την τρέχουσα περίοδο. Ωστόσο αν συνυπολογιστεί το growth τότε τα μεγέθη του 2005 και 2006 εμφανίζονται ελκυστικά, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

Τα top picks της χρηματιστηριακής περιλαμβάνουν τις μετοχές: Alpha Bank, EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Κύπρου, Coca Cola, OTE, Γερμανός, J&P AΒΑΞ, ΚΑΕ, Jumbo, Γρ. Σαράντης και Notos Com.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v