Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Στόχος οι 2.220 μονάδες για FT-20

Στις 2.220 μονάδες θα φτάσει ο FTSE-20 (σε 12μηνη βάση) εκτιμά η Alpha Finance στο Investment Perspective του 2006 με τίτλο ”Growth at a premium... again”, όπου επισημαίνει επίσης ότι έξι παράγοντες θα επηρεάσουν την πορεία της αγοράς την ερχόμενη χρονιά. Το model portfolio. Ποιές εισηγμένες επηρεάζει η αύξηση των επιτοκίων και η τιμή του πετρελαίου.

Alpha Finance: Στόχος οι 2.220 μονάδες για FT-20
Στις 2.220 μονάδες (που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 10%) εκτιμά η Alpha Finance ότι θα φτάσει ο FTSE-20 (σε 12μηνη βάση), με τον FTSE-140 να διαμορφώνεται στις 4.400 μονάδες, όπως αναφέρει στο Investment Perspective του 2006 με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου και τίτλο ”Growth at a premium... again”.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι έξι παράγοντες θα επηρεάσουν την πορεία της αγοράς την ερχόμενη χρονιά, διαμορφώνοντας την αποτίμηση που έχει θέσει τόσο για τη Σοφοκλέους όσο και για τις μετοχές.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στις τιμές του πετρελαίου, στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, στην υιοθέτηση των ΔΛΠ, στα αποτελέσματα του 2005, αλλά και στην έκθεση των ελληνικών εισηγμένων επιχειρήσεων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Σε ό,τι αφορά τους κλάδους, η Alpha Finance αναφέρει πως ξεχωρίζει τις τράπεζες, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές, κυκλικές και μη κυκλικές εταιρίες κοινής ωφέλειας και τις βιομηχανίες.

Εμφανίζεται ”ουδέτερη” για την ενέργεια, τα τρόφιμα, την τεχνολογία και τις πρώτες ύλες, ενώ προβλέπει πτώση για την υγεία και τις εκδόσεις.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως προχώρησε σε αλλαγές στη διάρθρωση του model portfolio. Ειδικότερα, η νέα σύνθεση περιλαμβάνει τις ΟΤΕ (σε ποσοστό 20%), Εθνική (11%), Folli Follie (7%), ΔΕΗ (6,5%), Γρ. Σαράντης (6,5%), Notos Com (6%), Motor Oil (5,5%), ΕΧΑΕ (5,5%), S&B (4,5%), Attica Group (4,5%), Τιτάν (4%) και Frigoglass (4%).

Σε σχέση με την τελευταία σύνθεση του model portfolio, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι αποκόμισε κέρδη στη Φουρλής και στη Δέλτα Συμμετοχών, με βάση τις θετικές τους επιδόσεις, ενώ συμπληρώνει πως έχει προσθέσει τις Motor Oil και Frigoglass.

Η καθαρή απόδοση του model portfolio από την αρχή του τρέχοντος έτους έως τη 16η Δεκεμβρίου ανήλθε στο 35,6%, ενώ η χρηματιστηριακή διατηρεί την έκθεση 85% σε μετοχές και 15% σε ρευστά διαθέσιμα.

Εκτιμήσεις για πετρέλαιο, ισοτιμίες - οι εισηγμένες που θα επηρεαστούν

H χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι τιμές του Brent θα κινηθούν στα επίπεδα των 55 δολαρίων ανά βαρέλι το 2006. Ωστόσο, όπως αναφέρει, μια σημαντική αύξηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού” πέρα από τα προβλεπόμενα επίπεδα θα ευνοήσει τη Motor Oil και τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ στον αντίποδα θα έχει αρνητική επίδραση στη ΔΕΗ, στο Αλουμίνιον της Ελλάδος, στο Μαΐλλη και στη Βιοχάλκο.

Σε ό,τι αφορά το δολάριο και την ισοτιμία με το ευρώ, η Alpha Finance εκτιμά τη σχέση ανταλλαγής των δύο νομισμάτων στα επίπεδα των 1,18 (κατά μέσο όρο) το 2006.

Σε περίπτωση που το δολάριο ενισχυθεί περαιτέρω διασπώντας τα συγκεκριμένα επίπεδα, θα έχει θετικές επιπτώσεις στη Motor Oil, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τη Βιοχάλκο, την Τιτάν, τη Folli Follie, τη Μαΐλλης και το Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Αντίθετα, θα επηρεάσει αρνητικά τη ΔΕΗ, την Elmec, όπως και άλλες εισαγωγικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι αν η ΕΚΤ προχωρήσει και σε άλλες αυξήσεις στα ευρωπαϊκά επιτόκια θα επιδράσει αρνητικά στους κλάδους των media, της επιβατηγούς ναυτιλίας (Attica), των τροφίμων (Δέλτα, Νίκας), της υγείας (Ιατρικό Αθηνών, Εuromedica, Υγεία), των μη κυκλικών (Σαράντης, Φουρλής, Νεοχημική), των πρώτων υλών (S&B, Σιδενόρ), των κατασκευών (Τέρνα, Άβαξ), καθώς και τις Motor Oil, Μαΐλλης, ΔΕΗ και Ρόκας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v