Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αlpha Finance: Το νέο model portfolio του Ιουνίου

Ενισχύει η Alpha Finance τη στάθμιση της μετοχής του ΟΤΕ στο model portfolio Ιουνίου, κρίνοντας ότι η οριστικοποίηση της συμφωνίας για την εθελούσια έξοδο είναι καταλυτική. Αναλυτικά οι μεταβολές στη στάθμιση των 17 μετοχών του model portfolio. Οι τιμές-στόχοι, οι συστάσεις.

Αlpha Finance: Το νέο model portfolio του Ιουνίου
Ενισχύει η Alpha Finance τη στάθμιση της μετοχής του ΟΤΕ στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιο (model portfolio) του Ιουνίου, κρίνοντας ότι η οριστικοποίηση της συμφωνίας για την εθελούσια έξοδο είναι καταλυτική και θα προσελκύσει ”ροές επενδύσεων”.

Αναλυτικότερα, στο εβδομαδιαίο report της (6/6) η Alpha Finance παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, τις μεταβολές που θα ισχύσουν στο model portfolio.

Η στάθμιση στη μετοχή του ΟΤΕ, κατόπιν της αυξήσεως κατά 2,0%, ανέρχεται πλέον στο 18,9%, ενώ ακολουθούν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Folli Follie με ποσοστό 10%, αντίστοιχα.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή ενισχύει κατά 1,5% τη θέση της στη Notos Com, με αποτέλεσμα η στάθμιση να ανέρχεται πλέον σε 7,5%. Η Alpha αποδίδει αυτή την κίνηση στα θετικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου της εταιρίας.

Στον αντίποδα, η χρηματιστηριακή μειώνει κατά 1,5% τη στάθμιση της Fourlis και της Μυτιληναίος και κατά 1,0% της Ελληνικής Τεχνοδομικής. Οι τρεις παραπάνω μετοχές κατέγραψαν τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των εταιριών του model portfolio τον Μάιο του 2005.

Το προτεινόμενο χαρτοφυλάκιο της Alpha Finance έχει καταγράψει από την αρχή του 2005 άνοδο ύψους 10,3%, έναντι 6,5% του δείκτη FTSE-140. Περιλαμβάνει τους εξής 17 τίτλους (παραθέτονται με βάση τη στάθμισή τους): ΟΤΕ (τιμή-στόχος τα 15,1 ευρώ - ”οutperform”), Εθνική Τράπεζα (28,18 ευρώ - ”οutperform”), Folli Follie (27,16 ευρώ – ”οutperform”), Notos Com (4,8 - ”οutperform”), 3E (22,58 - ”οutperform”), ΔΕΗ (26 ευρώ - ”οutperform”), S&B (7,5 ευρώ - ”οutperform”).

Περιλαμβάνει ακόμα τις μετοχές: Τιτάν (24,2 ευρώ - ”οutperform”), Αttica Group (4 ευρώ – ”οutperform”), Γερμανός (27,3 ευρώ -”οutperform”), Μαΐλλης (4,7 ευρώ – ”οutperform”), Fourlis (7 ευρώ –”οutperform”), Γρ. Σαράντης (7,2 ευρώ – ”οutperform”), Autohellas (5,13 ευρώ – ”οutperform”), Μυτιληναίος (12,7 ευρώ – ”οutperform”), Ελληνική Τεχνοδομική (4,63 ευρώ – ”οutperform”) και Ρόκας (8,8 ευρώ –”οutperform”).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v