Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurocorp: Στις 3.100 μονάδες η νέα τιμή για Γ.Δ.

Στις 3.100 μονάδες (από τις 2.980) θέτει τη νέα ετήσια τιμή-στόχο για το Γενικό Δείκτη η Eurocorp, εξέλιξη η οποία συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 9% από τα επίπεδα τιμών στα τέλη του α’ τριμήνου. Οι αλλαγές στο ”Ιδανικό Χαρτοφυλάκιο”. Τα Key Stock Picks.

Eurocorp: Στις 3.100 μονάδες η νέα τιμή για Γ.Δ.
Στις 3.100 μονάδες (από τις 2.980) θέτει τη νέα ετήσια τιμή-στόχο για το Γενικό Δείκτη η Eurocorp, εξέλιξη η οποία συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 9% από τα επίπεδα τιμών στα τέλη του α’ τριμήνου.

Οι ελληνικές μετοχές, όπως αναφέρεται στο report ”Greece: Q2:Q5 Outlook” με τίτλο ”Finding alpha”, έπεσαν θύματα του ξεπουλήματος του Μαρτίου σε τίτλους των αναδυόμενων αγορών και άλλων επενδυτικών επιλογών υψηλού κινδύνου, λόγω της στενής συνάφειας με την Ανατολική Ευρώπη.

”Ωστόσο, εκτιμούμε ότι πρόκειται για υπερβολική αντίδραση, καθώς τα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς δεν έχουν αλλάξει, ενώ σίγουρα δεν μοιράζεται τα ίδια χαρακτηριστικά επενδυτικού κινδύνου με τους γείτονές της στα Βαλκάνια”, επισημαίνουν σχετικά.

Επιπροσθέτως, εξηγεί η Eurocorp, μετά την πρόσφατη διόρθωση στις τιμές των μετοχών, οι αποτιμήσεις δείχνουν ελκυστικές. Το P/E της ελληνικής αγοράς, σε σχέση με την εκτιμώμενη κερδοφορία των επιχειρήσεων για το 2005, διαμορφώνεται σε 14,7 και σε 12,1 σε σχέση με τα κέρδη του 2006. Ως εκ τούτου, υπάρχει μικρό premium έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, αλλά πολύ υψηλότερες προοπτικές ανάπτυξης κερδοφορίας.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, στο δεύτερο τρίμηνο -και ίσως σε τμήμα του τρίτου τριμήνου- θα κυριαρχήσουν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις, ενώ οι επενδυτές ”θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κοιτώντας περισσότερο το alpha παρά το beta”.

Σε αυτό το πλαίσιο και αναφορικά με το ”Ιδανικό Χαρτοφυλάκιο”, το οποίο απέδωσε 5,9% στο α’ τρίμηνο υπεραποδίδοντας της αγοράς κατά 3,3%, οι αναλυτές της Eurocorp επισημαίνουν: ”Κλειδώσαμε τα κέρδη σε 3E, Frigoglass και ΔΕΗ και προσθέτουμε Alpha Βank, Φουρλή και ΟΠΑΠ, για μεγαλύτερες και ασφαλέστερες αποδόσεις”.

Τα Key Stock Picks της Eurocorp είναι Alpha Bank (τιμή στόχος 31,5 ευρώ - σύσταση Buy), Folli-Follie (24 ευρώ από 25,2 ευρώ – Add), Fourlis (7 ευρώ από 6,2 ευρώ – Add), Ελληνικά Πετρέλαια (9,10 ευρώ από 8,1 ευρώ – Buy), Hyatt-Regency (10,3 ευρώ – Add).

Επίσης, Jumbo (8,60 ευρώ – Buy), Εθνική Τράπεζα (32 ευρώ – Buy), Notos Com (4,10 ευρώ από 3,70 ευρώ – Buy), ΟΠΑΠ (23,3 ευρώ από 18,7 ευρώ – Add) και ΟΤΕ 16,1 ευρώ από 14,5 ευρώ – Add).

Οι προοπτικές των μετοχών συνεχίζουν να είναι ευνοϊκές τόσο σε απόλυτες όσο και σε σχετικές τιμές, επισημαίνεται αναφορικά με τις διεθνείς αγορές.

Οι αποτιμήσεις είναι από δίκαιες (ΗΠΑ) έως φθηνές (Ευρώπη και Ιαπωνία), η ανάπτυξη της κερδοφορίας παραμένει ισχυρή (τόσο λόγω ήπιας ανάπτυξης όσο και σταθερών έως διευρυνόμενων περιθωρίων) και οι ισολογισμοί των επιχειρήσεων είναι οι καλύτεροι των τελευταίων ετών.

Την ίδια στιγμή η ρευστότητα παραμένει ισχυρή, η δραστηριότητα στις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις ενισχύεται, τα ομόλογα συνεχίζουν να δείχνουν ευάλωτα (ιδίως τα αμερικανικά κρατικά δεκαετή ομόλογα) και η πτωτική τάση του δολαρίου δεν έχει αντιστραφεί, παρά τη στήριξη από τη Fed με τις αυξήσεις επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v