Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merit - Magna Trust: Τα μεγέθη του 2003

Στην αποτύπωση των πρώτων συμπερασμάτων για τα έως τώρα ανακοινωθέντα αποτελέσματα του 2003 των εισηγμένων εταιριών προχώρησαν οι χρηματιστηριακές Merit και Magna Trust. Δείτε αναλυτικά: Τα σχόλια των Τμημάτων Ανάλυσης, τους συγκεντρωτικούς πίνακες με τον κύκλο εργασιών, τα κέρδη, τα μερίσματα των εταιριών και των ομίλων.

Merit - Magna Trust: Τα μεγέθη του 2003
Στην αποτύπωση των πρώτων συμπερασμάτων για τα έως τώρα ανακοινωθέντα αποτελέσματα του 2003 των εισηγμένων εταιριών προχώρησαν τα τμήματα ανάλυσης των Merit και Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ τόσο με σχόλια τους όσο και με συγκεντρωτικούς πίνακες.

Ο πίνακας της Merit ΑΧΕΠΕY περιλαμβάνει συγκεντρωτικά μεγέθη σε μητρική και ενοποιημένη βάση αναφορικά, μεταξύ άλλων, με τον κύκλο εργασιών, τα κέρδη (πριν και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας) και το προτεινόμενο μέρισμα.



Ειδικότερα, η Merit ΑΧΕΠΕΥ με βάση τα μέχρι στιγμής περασμένα αποτελέσματα τα οποία αφορούν τη μισή και πλέον κεφαλαιοποίηση του συνόλου της χρηματιστηριακής αγοράς ”βλέπει” αύξηση 35,67% στα κέρδη προ φόρων μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας στη χρήση του 2003 έναντι του 2002.

Με βάση το ίδιο δείγμα της Merit ΑΧΕΠΕΥ ο συνολικός κύκλος εργασιών για το 2003 παρουσιάζει αύξηση έναντι του 2003 κατά 13,69%, ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα εμφανίζονται αυξημένα κατά 17,48%.

Από την πλευρά του ο Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος του Τμήματος Ανάλυσης της Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει ότι η αύξηση στα κέρδη πρό φόρων των εισηγμένων θα ξεπεράσουν το 30%, ενώ αναμένεται αύξηση 10% στον κύκλο εργασιών στην οικονομική χρήση του 2003.

Στο σχόλιό του για τα συγκετρωτικά αποτελέσματα 185 εισηγμένων ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει τα μετά από φόρους κέρδη ευνοήθηκαν από σειρά φορολογικών ρυθμίσεων και το γεγονός ότι οι τράπεζες επέστρεψαν στα επίπεδα κερδοφορίας του 2001.

* Τα αρχεία με τα συγκεντρωτικά μεγέθη του 2003 και τα σχόλια των Τμημάτων Ανάλυσης των Merit ΑΧΕΠΕΥ και της Magna Trust δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v