Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Magna Trust: Τα 9μηνα για το 80% των εισηγμένων

Αύξηση 28,1% στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας παρουσιάζουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου του 80% των εισηγμένων εταιριών με βάση τα στοιχεία της Magna Trust. Δείτε την πλήρη λίστα.

Magna Trust: Τα 9μηνα για το 80% των εισηγμένων
Αύξηση 28,1% στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας παρουσιάζουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2003 για το 80% των εισηγμένων εταιριών με βάση τα στοιχεία της Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 5,22 δισ. ευρώ συγκριτικά με 4 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Στο ίδιο δείγμα εταιριών, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 19,7%, διαμορφούμενος στα 37,18 δισ. ευρώ, σε σχέση με 31,06 δισ. ευρώ του 2002.

Σε επίπεδο εταιριών η αύξηση στα κέρδη προ φόρων είναι της τάξεως του 17,2%, με τις πωλήσεις να βελτιώνονται κατά 18,8%, στα 25,11 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, και σε επίπεδο κλάδων, το σύνολο των εισηγμένων ελληνικών τραπεζών (Εθνική, Alpha Bank, EFG Eurobank, Εμπορική, ΕΤΒΑ, Εγνατία Τράπεζα, Πειραιώς, Aspis Bank, Αγροτική Τράπεζα, Τράπεζα Κύπρου, Γενική Τράπεζα και Αττικής) κατέγραψε άνοδο 41,3% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας εννεαμήνου τα οποία έφτασαν στα 1,4 δισ. ευρώ.

Στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών οι πέντε εισηγμένες (Cosmote, ΟΤΕ, Vodafone - Panafon – πρώτο εξάμηνο εταιρικής χρήσης – Forthnet και Lannet) παρουσιάζουν αύξηση 1,2% στα κέρδη προ φόρων σε επίπεδο μητρικών εταιριών, με τον κύκλο εργασιών να παρουσιάζει βελτίωση 3,5%.

Σε ενοποιημένο επίπεδο ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών (εξαιρουμένης της Lannet) εμφανίζει στο εννεάμηνο του 2003 κάμψη 1,1% στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας, με τον κύκλο εργασιών να ενισχύεται ωστόσο κατά 15,2%.

* Ο πλήρης πίνακας δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v