Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση euro2day για το Q1 της Motor Oil

Tα κέρδη από τα αποθέματα αλλά και η ισχυρή ζήτηση για diesel θα αποτελέσουν καταλύτες για το α΄ τρίμηνο της Motor Oil, εκτιμούν 9 αναλυτές σε δημοσκόπηση του euro2day και του TFN. Τι προβλέπουν για τα μεγέθη.

Δημοσκόπηση euro2day για το Q1 της Motor Oil
Στα 33,2 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Motor Oil στο α΄ τρίμηνο, καταγράφοντας άνοδο 29%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 9 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Euroxx Sec., HSBC, Marfin Analysis, National Sec. - P&K, UBS, Proton Bank, Merrill Lynch, ATE Securities και Piraeus Sec.

Tο εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται από τα 29,5 έως τα 36 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να τονίζουν τη συμβολή στα μεγέθη από τα κέρδη από αποθέματα και από την ισχυρή ζήτηση για προϊόντα «μέσης» διύλισης.

Ο κ. Βαγγέλης Καρανίκας της HSBC υπογράμμισε: «Περιμένουμε ότι η Motor Oil θα καταγράψει σημαντικά κέρδη από τα αποθέματα λόγω της ενίσχυσης της πετρελαϊκής τιμής».

Ο κ. Βασίλης Ρουμαντζής της Marfin Analysis ανέφερε ότι τα περιθώρια διύλισης της Motor Oil θα επωφεληθούν από τη νέα μονάδα hydrocracking, η οποία μπορεί να μετατρέψει το fuel oil σε diesel oil, σε ευθυγράμμιση με τη νέα -αυστηρότερη- ευρωπαϊκή νομοθεσία, κάτι που της επιτρέπει να διαθέτει αυτά τα προϊόντα με premium.

Ο κ. Βασίλης Τσοπανάς της Euroxx τόνισε ότι η ισχυρή ζήτηση για πετρέλαιο diesel θα στηρίξει τα αποτελέσματα τριμήνου.

Ο κ. Νίκος Φωτόπουλος της Εθνικής - Π&Κ σημείωσε: «Η σημαντική έλλειψη diesel στην αγορά της ανατολικής Μεσογείου συνεχίζει να συμβάλλει στις πωλήσεις της εταιρίας και αναμένεται να αυξηθεί στο β΄ και στο γ΄ τρίμηνο».

Οι πωλήσεις της Motor Oil αναμένεται να αυξηθούν κατά 35,2%, στο 1,093 δισ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 1,080 και 1,212 δισ. ευρώ.

Tα EBITDA της Motor Oil προβλέπεται να ανέλθουν στα 66,3 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 18%, ενώ το εύρος των εκτιμήσεων διαμορφώνεται μεταξύ 62 εκατ. και 76 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Καρανίκας της HSBC εκτιμά ότι τα «καθαρά» EBITDA, εξαιρουμένων των κερδών από αποθέματα, θα μειωθούν. «Περιμένουμε ότι η υποτίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ θα περιορίσει την κερδοφορία από τους κλάδους διύλισης και marketing», τόνισε.

Ωστόσο, ο κ. Γιάννης Αράπογλου της Piraeus Sec. σημείωσε: «Για μία ακόμη φορά περιμένουμε ότι η Motor Oil θα αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από τη διολίσθηση του αμερικανικού νομίσματος, με κέρδη από ισοτιμίες, από το χρέος της εταιρίας που αποτιμάται σε δολάρια».

Η Motor Oil αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου την Τετάρτη 28 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v