Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη Q1 της ΔΕΗ

Στα 38 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο α΄ 3μηνο, καταγράφοντας πτώση 7,3%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 8 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση των euro2day.gr και Thomson Financial News.

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη Q1 της ΔΕΗ
Στα 38 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο α΄ τρίμηνο, καταγράφοντας πτώση 7,3%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 8 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι Alpha Finance, Eurobank Sec., Euroxx Sec., HSBC, JP Morgan, National Sec. - P&K, Piraeus Sec. και Proton.

To εύρος των εκτιμήσεων διαμορφώνεται από 15,8 έως 50,5 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι τα υψηλά ενεργειακά κόστη αναμένεται να αντισταθμίσουν τις πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Ο αναλυτής της HSBC, κ. Πάρης Μαντζαβράς, τόνισε: «Οι αυξήσεις στα τιμολόγια έχουν αντισταθμιστεί από το μη ευνοϊκό μίγμα ηλεκτροπαραγωγής, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων του Μαρτίου, τα υψηλότερα κόστη καυσίμων και τις αγορές ακριβού ηλεκτρικού ρεύματος».

Ωστόσο, ο αναλυτής της Εθνικής - Π&Κ, κ. Νίκος Φωτόπουλος, προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ θα ενισχυθούν κατά 23% σε ετήσια βάση στα 50 εκατ. ευρώ λόγω των αυξήσεων στα τιμολόγια που ξεκίνησαν από την 1η Δεκεμβρίου καθώς και μιας μικρής αύξησης στη ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα».

Τα EBITDA της ΔΕΗ εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν κατά 2,8%, στα 229 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται από 205,1 έως 246,3 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Γιάννης Σταματάκος, αναλυτής της Proton Bank, τονίζει: «Περιμένουμε βελτίωση της υδροηλεκτρικής παραγωγής σε ετήσια βάση. Προβλέπουμε αδύναμα αποτελέσματα για μία ακόμη φορά, παρά την ισχυρή αύξηση στα έσοδα. Η γενική εικόνα αναμένεται να αντιστραφεί από το γ΄ τρίμηνο του έτους και μετά, έπειτα και από τις επιπρόσθετες αυξήσεις στα τιμολόγια από τον ερχόμενο Ιούλιο».

Oι πωλήσεις της ΔΕΗ προβλέπεται να ανέλθουν στο 1,396 δισ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 12,3%, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται από 1,330 έως 1,417 δισ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Marfin Analysis, κ. Βασίλης Ρουμάντζης, υπογράμμισε ότι θα επικεντρωθεί στην εικόνα για το σύνολο της χρήσης, δεδομένης της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Η κ. Σοφία Σαββαντίδου, αναλύτρια της JP Morgan, επισήμανε: «Περιμένω αδύναμα μεγέθη λόγω των απεργιών και της εκτίναξης των πετρελαϊκών τιμών σε ιστορικά υψηλά. Όμως, ελπίζω ότι η διοίκηση θα μας δώσει μια εικόνα του πώς θα επηρεάσουν παράγοντες όπως το ακριβό πετρέλαιο και οι ενεργειακές τιμές από το 2009 και μετά».

Η ΔΕΗ ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου στις 27 Μαΐου, πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v