Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη Q1 του Σαράντη

Οι απεργίες στα λιμάνια αλλά και η επανακυκλοφορία του αρώματος STR8 θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα Q1 του Σαράντη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του TFN. Tα μεγέθη.

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη Q1 του Σαράντη
Στα 5,5 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη του Σαράντη στο α΄ τρίμηνο, παραμένοντας στάσιμα σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Deutsche Bank, National Sec. - P&K, Piraeus Sec., Eurobank Sec., Marfin Analysis και HSBC.

To εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται μεταξύ 5 και 5,7 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι τα αποτελέσματα επιβαρύνονται από τα κόστη επανακυκλοφορίας του αρώματος STR8, από τις απεργίες στα ελληνικά λιμάνια που προκάλεσαν καθυστερήσεις και αύξησαν το κόστος μεταφοράς αλλά και από μη ευνοϊκή σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, καθώς οι πασχαλινές αγορές φέτος θα συμπεριληφθούν στο β΄ τρίμηνο.

Ο κ. Γιάννης Αράπογλου της Piraeus Sec. σημειώνει: «Η διοίκηση έσπευσε να προειδοποιήσει για την άσχημη εικόνα των αποτελεσμάτων τριμήνου από τις αρχές Απριλίου, μαζί με τις προσδοκίες ανάκαμψης στα επόμενα τρίμηνα.

Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι το πρώτο τρίμηνο δεν είναι ενδεικτικό και περιμένουν τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου.

Οι πωλήσεις του Σαράντη στο α΄ τρίμηνο προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 56,2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 3,3%, ενώ το εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ 55 και 56,6 εκατ. ευρώ.

Η κ. Ιωάννα Κατσούλα της Εθνικής - Π&Κ εκτιμά ότι τα έσοδα από τα προϊόντα κοσμητικής θα δεχτούν πλήγμα από την επανακυκλοφορία του STR8, με τα έσοδα από τα καταναλωτικά προϊόντα να αυξάνονται με χαμηλή διψήφια άνοδο, τα έσοδα από τον κλάδο φαρμακευτικών προϊόντων να υποχωρούν και την ποσοστιαία συμβολή των διεθνών αγορών να παραμένει υψηλότερη από αυτήν της Ελλάδας.

Tα EBITDA του Σαράντη προβλέπεται να ανέλθουν στα 8,15 εκατ. ευρώ καταγράφοντας πτώση 3,4%, με το εύρος των εκτιμήσεων να διαμορφώνεται μεταξύ 8 και 8,4 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές σημείωσαν ότι τα EBITDA θα επιβαρυνθούν και από την απώλεια εσόδων από τη Μαρινόπουλος, η οποία πωλήθηκε στην Alapis το 2007.

«Τα περιθώρια αναμένεται να επιβαρυνθούν από τις αυξημένες διαφημιστικές δαπάνες σε όλες τις χώρες, κάτι που συμβαίνει παραδοσιακά στο α΄ τρίμηνο κάθε έτους» εξήγησε ο κ. G. Spais της Deutsche Bank. 

Ο Σαράντης ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου την Τετάρτη 28 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v