Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για κέρδη Q1 της ΕΧΑΕ

Στα 17,7 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ στο α΄ τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 26%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 7 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Δημοσκόπηση του euro2day για κέρδη Q1 της ΕΧΑΕ
Στα 17,7 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Ελληνικά Χρηματιστήρια στο α΄ τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 26%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι Alpha Finance, Εurobank Sec., Euroxx, HSBC Pantelakis, KBW, Marfin Analysis, National Sec. - P&K και Piraeus Sec.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ 16,3 και 18,3 εκατ. ευρώ, από 23,9 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι η υποχώρηση οφείλεται σε χαμηλότερες προμήθειες από τις εισηγμένες εταιρίες αλλά και σε μικρότερους όγκους συναλλαγών στη χρηματιστηριακή αγορά.

Ο αναλυτής της Alpha Finance, κ. Άγγελος Χωραφάς, σημειώνει: "Είναι δύσκολο τρίμηνο λόγω μη ευνοϊκής βάσης σύγκρισης, εξαιτίας χαμηλότερων όγκων συναλλαγών στη spot αγορά που απορρέει από τη μειωμένη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου".

Ο ίδιος σχολίασε: "Τα έσοδα από εισηγμένες εταιρίες θα υποχωρήσουν επίσης, στα 2,3 εκατ. ευρώ, περίπου από 7,2 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2007 κι επίσης υπάρχει μικρότερο περιθώριο περιορισμού κόστους. Ωστόσο, τα επόμενα τρίμηνα ίσως αποδειχτούν ακόμη δυσκολότερα".

Ο κ. Σπύρος Τσαγκαλάκης της HSBC Pantelakis τόνισε: "Περιμένουμε αρνητική ανάπτυξη λόγω μείωσης των όγκων συναλλαγών στο Χ.Α. και λιγότερων προμηθειών από τις εισηγμένες εταιρίες εξαιτίας μειωμένων αρχικών δημόσιων εγγραφών και αυξήσεων κεφαλαίων".

Ο κ. Παναγιώτης Κλάδης, αναλυτής της Εθνικής - Ρ&Κ εξήγησε: "Ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών στο χρηματιστήριο για το α΄ τρίμηνο της φετινής χρήσης υποχώρησε στα 442 εκατ. ευρώ από 457 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα κόστη θα παραμείνουν στάσιμα και ίσως οριακά χαμηλότερα και αυτό θα βοηθήσει τα EBITDA".

Τα ΕΒΙΤDΑ της ΕΧΑΕ στο α΄ τρίμηνο αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 28% σε ετήσια βάση, στα 23 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις να κυμαίνονται μεταξύ 21,8 και 24 εκατ. ευρώ.

Η κ. Μαρία Ψύλλου, της Marfin Analysis, τόνισε: "Βλέπω σημαντική υποχώρηση στον μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών στο χρηματιστήριο και δεν υπάρχουν έκτακτα κέρδη ή ζημίες για να επηρεάσουν τα αποτελέσματα".

Ο κ. Φώτης Τάγαρης της Euroxx Securities εξηγεί: "Στο α΄ τρίμηνο θα δούμε χαμηλότερα έσοδα από συναλλαγές στη χρηματιστηριακή αγορά καθώς και από εκκαθάριση αλλά και υγιή βελτίωση στα έσοδα από τα παράγωγα. Ωστόσο, τα έσοδα από εισηγμένες εταιρίες θα μειωθούν δραματικά κατά περίπου 65%".

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου για το α΄ τρίμηνο αναμένεται να διαμορφωθεί 24% χαμηλότερα σε ετήσια βάση, στα 31,6 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις να κυμαίνονται μεταξύ 30,5 εκατ. και 32,4 εκατ. ευρώ.

Η ΕΧΑΕ ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου στις 12 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v