Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αβεβαιότητα ασχέτως Ιράκ, ”βλέπει” η Citigroup

Το τέλος του πολέμου στο Ιράκ δεν θα σημάνει απαραίτητα και το τέλος της αβεβαιότητας εκτιμά η Citigroup στο μηνιαίο report ”The View”, στο οποίο υποβαθμίζονται σε ”neutral” από ”overweight” οι αμερικανικές μετοχές. Αισιοδοξία για τους ευρωπαϊκούς τίτλους.

Αβεβαιότητα ασχέτως Ιράκ, ”βλέπει” η Citigroup
Πολύ πιθανή θεωρεί το μηνιαίο report της Citigroup, The View, την εξακολούθηση της διεθνούς αβεβαιότητας.

Το report με τίτλο ”Επιστροφή στο φυσιολογικό”, επισημαίνει την αστάθεια που ”συνεχίζεται” για αρκετά χρόνια και που στην μετά Ιράκ εποχή φαίνεται να αφορά, μεταξύ άλλων, τη Β. Κορέα.

Παρόμοιες ενδείξεις, επισημαίνεται, οδήγησαν τον οίκο στην αναθεώρηση της βραχυπρόθεσμης σύστασης του για τις αμερικανικές μετοχές από ”overweight” σε ”neutral”. Παρά το διαφαινόμενο τέλος του πολέμου, οι τιμές των μετοχών στις ΗΠΑ είναι πιθανό να παραμείνουν κάτω από ένα σύννεφο ”οικονομικής μαλθακότητας”.

Παρά τη μακροπρόθεσμη στρατηγική αποφυγής των μετοχών, η έκθεση της Citigroup παραμένει αισιόδοξη (bullish) αναφορικά με την πορεία που θα διαγράψουν οι μετοχικοί τίτλοι μεσο- μακροπρόθεσμα. Οι υπερβολές των καιρών της φούσκας έχουν παρέλθει και η ρευστότητα βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, αναφέρεται.

Εξαιρετικά ευμετάβλητες χαρακτηρίζονται οι ευρωπαϊκές μετοχές, λόγω των διαφόρων σεναρίων αναφορικά με την ανάκαμψη στην περιοχή. Για τους επενδυτές που αναζητούν ασφαλή καταφύγια, συστήνεται η επιλογή μη κυκλικών κλάδων- τουλάχιστον μέχρι το οριστικό τέλος του πολέμου στο Ιράκ και τη σταθεροποίηση της οικονομίας.

Η Citigroup Θεωρεί ότι οι μετοχικοί τίτλοι είναι πιθανό να ωφεληθούν από τη διαφαινόμενη χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς μέχρι τώρα αυτή ”λειτουργούσε ως βαρίδι της ανάπτυξης”.

Οι επιδόσεις των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμάται ότι θα υπερκεράσουν εκείνες των αμερικανικών μόλις η ανάκαμψη αρχίσει και η καταναλωτική εμπιστοσύνη επιστρέψει.

Για την ιαπωνική αγορά, η βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη της Citigroup είναι απαισιόδοξη, ενώ μακροπρόθεσμα κάνει λόγο για ”ουδέτερη στάση”.

Για το ευρώ, η έκθεση της Citigroup αναφέρει πως συνεχίζει τη διαπραγμάτευση στο εύρος του 1,005- 1,010 δολ. στηριζόμενο κυρίως στα πολεμικά νέα και στα νέα από την αμερικανική οικονομία, παρά σε θεμελιώδη μεγέθη που το αφορούν άμεσα. Μακροπρόθεσμα, ο οίκος αναμένει ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος, ενώ, βραχυπρόθεσμα, δεν αποκλείει την περικοπή των επιτοκίων από την ΕΚΤ το Μάιο.

Γενικότερα, και σε ό,τι αφορά τη σύνθεση χαρτοφυλακίου, η Citigroup προβλέπει ότι τα Hedge Funds θα εμφανίσουν απόδοση καλύτερη των αγορών, ενώ αντίθετη γνώμη έχει για την πορεία μετοχών και τίτλων σταθερού εισοδήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v