Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΧ: Μείωση 3% στο ενεργητικό τον Φεβρουάριο

Μικρή μείωση κατά 11,3 εκ. ευρώ (-3%) λόγω της αρνητικής πορείας των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρουσίασε το σύνολο της καθαρής αξίας ενεργητικού των 8 Εισηγμένων στο Χ.Α. Εταιριών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου διαμορφώθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου.

ΕΕΧ: Μείωση 3% στο ενεργητικό τον Φεβρουάριο
Μικρή μείωση κατά 11,3 εκ. ευρώ (-3%) λόγω της αρνητικής πορείας των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρουσίασε το σύνολο της καθαρής αξίας ενεργητικού των 8 Εισηγμένων στο Χ.Α. Εταιριών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου διαμορφώθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου που διαμορφώθηκε στα 357,8 εκατ. ευρώ έναντι 369,1 εκατ. ευρώ του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τη Βάση Δεδομένων που τηρεί η ΕΘΕ.

Η μέση αριθμητική απόδοση από την αρχή του έτους των εταιριών ήταν -12,74%, ενώ η μεσοσταθμική -13,10%.

Όλες οι Εταιρίες του κλάδου παρουσιάζουν αρνητικές αποδόσεις εσωτερικής αξίας κυμαινόμενες από -8,66% έως -19,95%, οι οποίες όμως είναι καλύτερες από την απόδοση του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. που υποχώρησε κατά 20,19%.

Στο τέλος Φεβρουαρίου το μεσοσταθμικό Discount των Εταιριών ανερχόταν σε -20,11%. Και οι 8 Εταιρίες του κλάδου διαπραγματεύονταν σε Discount (από 3,55% έως 27,69%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v