Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη ’07 του Σαράντη

Στα 28,5 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη του Σαράντη το 2007 καταγράφοντας άνοδο 25,5% σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial. Οι προβλέψεις για τις πωλήσεις και τα EBITDA.

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη ’07 του Σαράντη
Στα 28,5 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη του Σαράντη το 2007 καταγράφοντας άνοδο 25,5% σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Deutsche Bank, National Sec – P&K, Piraeus Sec, Eurobank Sec, Marfin Analysis, Alpha Finance, HSBC.

To εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται μεταξύ των 24,1 και 30,6 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να τονίζουν τις εκτιμήσεις για ισχυρές πωλήσεις από τις δραστηριότητες στη ΝΑ Ευρώπη.

Ο κ. Γ. Σινάπης της HSBC εκτίμησε ότι οι κύριες δραστηριότητες του ομίλου θα συνεχίσουν να οδηγούν τις πωλήσεις του Σαράντη.

Οι πωλήσεις του Σαράντη το 2007 προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 246 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 14,3%, ενώ το εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ των 241 και 249,7 εκατ. ευρώ.

Ο κ. G. Spais της Deutsche Bank προέβλεψε πως οι δραστηριότητες στις αναδυόμενες ευρωπαικές αγορές θα αποτελέσουν τον καταλύτη για την ανάπτυξη.

Ο κ. Γ. Αράπογλου της Piraeus Sec επισήμανε ότι ”θα ήθελε” ένα update για τις αγορές της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας, οι οποίες πρόσφατα εντάχθηκαν στο νέο σύστημα διανομής, αλλά και για το άρωμα Mustang.

Η κ. Μ. Ψύλλου της Marfin Analysis εκτίμησε ότι το νέο 3ετές guidance της εταιρίας ίσως να είναι περισσότερο διαφωτιστικό για αυτά τα δύο θέματα (αγορές, Mustang).

Tα EBITDA του Σαράντη προβλέπεται να ανέλθουν στα 37,8 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 15,2% το 2007, με το εύρος των εκτιμήσεων να διαμορφώνεται μεταξύ των 36,3 και 38,9 εκατ. ευρώ.

Ο Σαράντης ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 2007 την Τρίτη 11 Μαρτίου, πριν το άνοιγμα του ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v