Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη ’07 της Aegean

Στα 35 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Aegean Airlines το 2007, σημειώνοντας άνοδο 38%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 3 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη ’07 της Aegean
Στα 35 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Aegean Airlines το 2007, σημειώνοντας άνοδο 38%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 3 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι Citi, Εurobank Sec. και HSBC Pantelakis Securities.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ 32,6 και 36,8 εκατ. ευρώ, από 25,4 εκατ. ευρώ το 2006, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι η αύξηση της κερδοφορίας της εταιρίας θα βασιστεί στην ισχυρή άνοδο των εσόδων και στη λειτουργική αποδοτικότητά της.

Ο αναλυτής της Eurobank Sec., κ. Κώστας Καραγιώργος, σημείωσε ότι ”η Aegean βρίσκεται στην παρούσα φάση σε διαδικασία επέκτασης του στόλου της από 21 αεροσκάφη το 2006 σε 30 έως το 2010, ώστε να αξιοποιήσει την αυξανόμενη κίνηση στην Ελλάδα και να επεκτείνει τα διεθνή δρομολόγιά της στη δυτική και στην ανατολική Ευρώπη”.

Ο κ. Καραγιώργος σημείωσε ότι πιστεύει πως η στρατηγική της Aegean ”θα αποδώσει καρπούς και θα ευθυγραμμιστεί με τις προσδοκίες, δεδομένων του ευνοϊκού εγχώριου περιβάλλοντος, των ευκαιριών που προκύπτουν από την περιφερειακή επέκταση της εταιρίας αλλά και της συνεργασίας της με τη Lufthansa”.

Τα EBITDAR της εταιρίας (κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και ενοικιάσεων) προβλέπεται να αυξηθούν κατά 21% σε ετήσια βάση, στα 85 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις των αναλυτών να κυμαίνονται μεταξύ 84,4 και 85,6 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Citi, κ. Λάμπρος Παπαδόπουλος, αναφέρει σε έκθεσή του ότι περιμένει αύξηση των εσόδων κατά 19% ετησίως έως το 2010.

H Citi σημειώνει πως αναμένεται ισχυρή αύξηση των καθαρών κερδών και των EBITDAR, ”καθώς η Aegean διευρύνει τα περιθώρια κερδοφορίας της λόγω σημαντικής αύξησης στην επιχειρηματική κίνηση υψηλής απόδοσης, καθώς και εξαιτίας της μείωσης κόστους από την αντικατάσταση του στόλου της με νέo Airbus A320”.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου για το 2007 αναμένεται να διαμορφωθεί 21% υψηλότερα, στα 486,6 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις να κυμαίνονται μεταξύ 471,3 εκατ. και 502,1 εκατ. ευρώ.

O κ. Πάρης Μαντζαβράς, αναλυτής της HSBC Pantelakis, τόνισε πως ”το τέταρτο τρίμηνο είναι ένα από τα λιγότερο σημαντικά, ενώ το τρίτο τρίμηνο είναι αυτό που δίνει τις περισσότερες πωλήσεις και κέρδη”.

Επίσης πρόσθεσε: ”Καταλύτη για την αύξηση των πωλήσεων θα αποτελέσει η αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 18% στο έτος, καθώς και η διεύρυνση δικτύου και στόλου. Τα EBITDAR αναμένεται να ενισχυθούν λόγω της βελτιωμένης αποδοτικότητα και του χαμηλότερου κόστους διανομής”.

Για το δ΄ τρίμηνο του 2007 τα καθαρά κέρδη, τα EBITDAR και τα έσοδα της Aegean προβλέπεται να ανέλθουν σε 1,6, 12 και 116,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η Aegean ανακοινώνει αποτελέσματα για το 2007 στις 20 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v