Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για κέρδη ’07 της ΕΧΑΕ

Στα 85,2 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Ελληνικά Χρηματιστήρια το 2007, σημειώνοντας άνοδο 47% σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 11 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News.

Δημοσκόπηση του euro2day για κέρδη ’07 της ΕΧΑΕ
Στα 85,2 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Ελληνικά Χρηματιστήρια το 2007, σημειώνοντας άνοδο 47% σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 11 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Alpha Finance, Citi, Εurobank Sec., Euroxx, HSBC, KBW, Marfin Analysis, National Sec. – P&K, Piraeus Sec. και UBS.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ 80,2 και 89,5 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι η αύξηση της κερδοφορίας της θα βασιστεί στα έσοδα από την ισχυρή χρηματιστηριακή αγορά και τα ανθεκτικά περιθώρια.

Ο κ. Σπύρος Τσαγκαλάκης της HSBC επισήμανε ότι ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών στην spot αγορά ήταν ιδιαίτερα ισχυρός στο δ’ τρίμηνο, σχεδόν στα 540 εκατ. ευρώ την ημέρα, και ιδίως ο Νοέμβριος ήταν εξαιρετικός μήνας για το Χρηματιστήριο.

”Οπότε, παρά την μείωση των προμηθειών κατά 33% από το Χρηματιστήριο Αθηνών, βλέπω πολύ ισχυρά έσοδα στο δ’ τρίμηνο” πρόσθεσε ο κ. Τσαγκαλάκης.

Ο κ. Παναγιώτης Κλάδης, αναλυτής της Εθνικής-Π&Κ εξήγησε πως ”οι όγκοι συναλλαγών ήταν υψηλότεροι στο δ’ τρίμηνο. Ωστόσο υπήρξε έλλειψη εσόδων από δημόσιες εγγραφές και αυξήσεις κεφαλαίου και προβλέπω μικρή αύξηση στα κόστη”.

Ο κ. Κλάδης σημείωσε ότι ”τα λειτουργικά κόστη αναμένεται να αυξηθούν κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, με το περιθώριο ΕBITDA να διατηρείται στο 70%”.

Τα ΕΒΙΤDΑ της ΕΧΑΕ στο 2007 αναμένεται να εμφανιστούν αυξημένα κατά 37% σε ετήσια βάση, στα 115,1 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις να κυμαίνονται μεταξύ 108,6 και 124,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Στέργιος Σουγιουτζόγλου, αναλυτής της UBS, τόνισε: ”παραμένουμε θετικοί για τα Ελληνικά Χρηματιστήρια και περιμένουμε ενίσχυση της εταιρικής δραστηριότητας. Ο όγκος συναλλαγών στην Ελλάδα είναι μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη και είναι μια σταθερή βάση από την οποία περιμένουμε αυξήσεις”.

”Προβλέπουμε βελτίωση της ρευστότητας, κάτι που θα υποστηρίξει και τα καλά κέρδη της εταιρίας, παρά τις νέες πλατφόρμες που μπορεί να συσταθούν”, σημείωσε ο κ. Σουγιουτζόγλου.

Η κ. Μαρία Ψύλλου, αναλύτρια της Marfin Analysis, αναφέρει: ”Περιμένω έκτακτα κόστη στο έτος, της τάξεως των 5,5-6 εκατ. ευρώ ενώ η υπόθεσή μας για ημερήσιο όγκο στα 470 εκατ. ευρώ είναι κάπως συντηρητική, καθώς θα διαμορφωθεί περί τα 481 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Euroxx Securities, κ. Φώτης Τάγαρης εξήγησε πως ”η αύξηση των πωλήσεων της ΕΧΑΕ εξαρτάται από τον μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών στην spot αγορά του ΧΑ, η οποία παράγει περίπου το 60% των εσόδων του ομίλου”.

Ο κ. Τάγαρης ανέφερε: ”Προβλέπω ότι ο κύκλος εργασιών στο δ’ τρίμηνο θα εμφανίσει αύξηση 21,6% σε ετήσια βάση, στα 38,3 εκατ. ευρώ λόγω αύξησης του μέσου ημερήσιου όγκου συναλλαγών στο ΧΑ κατά 54,4%, αύξησης 29,2% στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς και ισχυρή ανάκαμψη στις συναλλαγές παραγώγων”.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου για το 2007 αναμένεται να διαμορφωθεί 29% υψηλότερα στα 152,6 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις να κυμαίνονται μεταξύ 144,4 εκατ. και 164,4 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Άγγελος Χωραφάς, αναλυτής της Alpha Finance υπογράμμισε πως ”τα σενάρια εξαγοράς συνεχίζουν να αποτελούν καταλύτη για την τιμή της μετοχής ενώ η παγκόσμια συσσώρευση των χρηματιστηρίων διατηρεί τον τίτλο της ΕΧΑΕ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος”.

Για το δ΄ τρίμηνο του 2007 τα καθαρά κέρδη, τα EBITDA και τα έσοδα της ΕΧΑΕ προβλέπεται να ανέλθουν στα 19,2, 27,4 και 35,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η ΕΧΑΕ ανακοινώνει αποτελέσματα για το 2007 στις 18 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v