Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για κέρδη ’07 της 3Ε

Στα 464 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της 3Ε το 2007, καταγράφοντας άνοδο 39%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 12 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News. Πού θα εστιάσουν οι αναλυτές, τι εκτιμάται για πωλήσεις και EBITDA.

Δημοσκόπηση του euro2day για κέρδη ’07 της 3Ε
Στα 464 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της 3Ε το 2007, καταγράφοντας άνοδο 39%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 12 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Credit Suisse, Deutsche Bank, Lehman Brothers, Merrill Lynch, Morgan Stanley, UBS, National Sec. – P&K, HSBC, Eurobank Sec., Marfin Analysis, Piraeus Sec. και Proton.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ των 459,7 και 469,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές τονίζουν τις εκτιμήσεις για ισχυρές πωλήσεις από τις δραστηριότητες στις αναδυόμενες αγορές αλλά και την πιθανότητα να υπάρξει αναθεωρημένο guidance.

Η κ. Sw. Ramachandran της Credit Suisse εκτίμησε ότι οι δραστηριότητες από τις αναδυόμενες αγορές και κυρίως από τη Ρωσία θα εμφανιστούν ιδιαίτερα ενισχυμένες, ενώ θα στρέψει την προσοχή της στο αν θα ενισχυθούν τα κόστη της εταιρίας λόγω της ανόδου των πρώτων υλών.

Επισημαίνει ακόμη ότι θα πρέπει να εξεταστεί η επιτυχία της Coca Cola Zero στην αγορά της δυτικής Ευρώπης.

Τα EBITDA προβλέπεται να ανέλθουν στο 1,049 δισ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 20%, ενώ το εύρος των εκτιμήσεων κινείται από 1,017 δισ. έως 1,066 δισ. ευρώ.

Ο κ. Γ. Δούκας της Piraeus Sec. προέβλεψε πως τα έσοδα θα ενισχυθούν κατά 16%, ενώ ο όγκος θα αυξηθεί κατά 13,7%, στα 2,032 δισ. ”κιβώτια” (unit cases). O ίδιος υπολόγισε ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στο 1,28 ευρώ, δηλαδή 1 σεντ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της εταιρίας.

Προέβλεψε επίσης ότι οι αγορές της Ελλάδας, της Ρωσίας και της Ιταλίας θα αποτελέσουν καταλύτες για την ανάπτυξη, τουλάχιστον στο κομμάτι των αγορών όπου η Coca Cola έχει εδραιωμένη παρουσία.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 15%, στα 6,465 δισ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να ποικίλλουν μεταξύ των 6,446 δισ. και 6,519 δισ. ευρώ.

Ο κ. Jonathan Fell της Deutsche Bank θεωρεί ότι το 2007 αποτέλεσε καλό έτος για την εταιρία. Ωστόσο, προσθέτει ότι το δ΄ τρίμηνο έχει μικρή συνεισφορά σε όρους κερδών και όγκων και ως εκ τούτου πιστεύει ότι οι τάσεις που εμφανίστηκαν στο εννεάμηνο του 2007 θα διατηρηθούν.

Ο ίδιος θα εστιάσει στο αν η αύξηση του πληθωρισμού σε ορισμένες χώρες έχει δυσμενείς επιδράσεις στην κατανάλωση.

Για το δ΄ τρίμηνο τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη, τα ΕΒΙΤDA και οι πωλήσεις προβλέπεται να ανέλθουν στα 29 εκατ. ευρώ, 167 εκατ. ευρώ και 1,463 δισ. ευρώ.

Ο κ. Γ. Σταματάκος της Proton τονίζει πως θα εστιάσει την προσοχή στο guidance της εταιρίας για το 2008 αλλά και στην πιθανότητα νέων εξαγορών.

Ο κ. J. DeRise της UBS εκτίμησε ότι οι τρέχουσες προβλέψεις της 3Ε για την ενίσχυση του όγκου και του ΕΒΙΤ είναι ιδιαίτερα συντηρητικές.

Η 3Ε ανακοινώνει αποτελέσματα για το 2007 στις 14 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v