Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Διψήφιες αποδόσεις στην Ευρώπη το 2008

Θετικές μετοχικές αποδόσεις στην Ευρώπη το 2008 περιμένει η Citigroup, λόγω χαμηλότερων επιτοκίων, ανθεκτικότητας των μακροοικονομικών στοιχείων, αύξησης της εταιρικής κερδοφορίας και λογικών αποτιμήσεων. Ποιούς κλάδους προτιμά.

Citigroup: Διψήφιες αποδόσεις στην Ευρώπη το 2008
Θετικές μετοχικές αποδόσεις στην Ευρώπη το 2008 περιμένει η Citigroup, όπως αναφέρει σε έκθεσή της όπου περιγράφει τη στρατηγική της για το νέο έτος.

Όπως αναφέρει ο οίκος, εκτιμά ότι τα χαμηλότερα επιτόκια, η ανθεκτικότητα των μακροοικονομικών στοιχείων, η αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας και οι λογικές αποτιμήσεις θα οδηγήσουν σε άνοδο των τιμών των μετοχών.

Ωστόσο, ο οίκος εκτιμά περαιτέρω αύξηση της μεταβλητότητας το 2008 στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το βασικό ρίσκο για τις μετοχικές αγορές στο νέο έτος είναι η πιθανότητα ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας, οι περαιτέρω κλυδωνισμοί στις πιστωτικές αγορές και η πιθανή υποχώρηση στα κέρδη των εταιριών.

Ωστόσο, οι οικονομολόγοι της Citi δεν προβλέπουν ύφεση στις ΗΠΑ και εκτιμούν ότι τα εταιρικά κέρδη θα συνεχίσουν να ενισχύονται.

Ειδικότερα, ο οίκος εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές θα καταγράψουν διψήφιες αποδόσεις ενώ προτιμά τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και ισχυρούς ισολογισμούς.

Σε κλαδική βάση, η Citi συστήνει ”overweight” στους κλάδους τροφίμων και ποτών, βιομηχανικών αγαθών, ασφαλειών, πετρελαίου και φυσικού αερίου, καταναλωτικών αγαθών, τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας.

Ο οίκος συστήνει ”underweight” στις τράπεζες, τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τα media και τις μετοχές εταιριών ταξιδίων και αναψυχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v