Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Suisse: Τι προτείνει για το 2008

Θετική για τις μετοχές, και ιδίως αυτές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, το δολάριο και τα πολύτιμα μέταλλα εμφανίζεται η Credit Suisse για το 2008. Γεωγραφικές και κλαδικές προτάσεις για υπεραπόδοση. Τα θέματα που θα κυριαρχήσουν το 2008.

Credit Suisse: Τι προτείνει για το 2008
Θετική για τις μετοχές, και ιδίως αυτές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, το δολάριο και τα πολύτιμα μέταλλα εμφανίζεται η Credit Suisse για το 2008.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, θέτει στόχο για τον αμερικανικό δείκτη S&P 500 τις 1.650 μονάδες για το τέλος του 2008, ήτοι σχεδόν 14% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Δηλώνει ουδέτερη για τα ομόλογα, ενώ προβλέπει επίσης ένα ήπιο ράλι του δολαρίου. Ιδιαίτερα αισιόδοξη εμφανίζεται για τα πολύτιμα μέταλλα.

Ειδικότερα για τις μετοχές, η Credit Suisse σημειώνει ότι επικεντρώνεται στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, στις μετοχές εταιριών με υψηλή πιστοληπτική ικανότητα και στις μετοχές ανάπτυξης.

Σε γεωγραφική βάση, αναμένεται να συνεχιστούν οι αγορές σε μετοχές εταιριών με έκθεση στις αναδυόμενες αγορές, ιδίως στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (λιανικού εμπορίου, κινητής τηλεφωνίας, υπολογιστών, ειδών πολυτελείας και τραπεζών).

Παράλληλα, σημειώνει πως είναι θετική για μετοχές με χαμηλή μόχλευση, σε χώρες με θετικό εμπορικό ισοζύγιο (εξαγωγείς) και υποτιμημένο εγχώριο νόμισμα, όπως η Βραζιλία, η Ρωσία και η Μαλαισία. Επίσης, συνιστά αποφυγή μετοχών εταιριών με ισχνή αγοραστική ισχύ, στις οποίες τα τρόφιμα ή η ενέργεια αποτελούν υψηλό ποσοστό του κόστους τους.

Η Credit Suisse υπογραμμίζει πως είναι ”overweight” σε αμυντικές μετοχές (κοινής ωφέλειας, τηλεπικοινωνίες και αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες). Επίσης αναβαθμίζει τη σύσταση για τις τράπεζες σε ”ουδέτερη” (και σε αγορά τραπεζών με χαμηλή μόχλευση, σε οικονομίες με χαμηλή μόχλευση).

Ακόμη, είναι ”overweight” σε μετοχές εταιριών του χρηματοοικονομικού κλάδου με υψηλά επίπεδα διασποράς χαρτοφυλακίου (επενδυτικές τράπεζες, διαχειριστές κεφαλαίων και ευρωπαϊκές ασφαλιστικές).

Τα θέματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν το 2008, σύμφωνα με την Credit Suisse, είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η έλλειψη επαρκών υδάτινων πόρων και οι υψηλότερες τιμές των τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v