Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Δημοσκόπηση του euro2day για 9μηνο

Στα 60 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2007 της Folli Follie, εμφανίζοντας αύξηση 15% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News. Οι εκτιμήσεις για τις πωλήσεις και τα ΕΒΙΤDA.

Folli Follie: Δημοσκόπηση του euro2day για 9μηνο
Στα 60 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2007 της Folli Follie, εμφανίζοντας αύξηση 15% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Eurobank Sec., Proton Bank, Piraeus Securities, HSBC Pantelakis Securities και National Sec. – P&K.

To εύρος των εκτιμήσεων διαμορφώνεται μεταξύ 58,3 εκατ. και 64 εκατ. ευρώ από 52,1 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ οι αναλυτές αποδίδουν την αύξηση στα βελτιωμένα περιθώρια, τις ισχυρότερες πωλήσεις στην Ασία και τη συμβολή από τα ΚΑΕ.

Ο αναλυτής της Piraeus Sec., κ. Γιάννης Αράπογλου τόνισε: ”Περιμένω ανάπτυξη στις βασικές δραστηριότητες εκτός των ΚΑΕ παρά τις επιπτώσεις από την χαμηλότερη ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ. Επίσης, εκτιμώ ότι τα περιθώρια θα βελτιωθούν λόγω χαμηλότερου κόστους από τις ανακαινίσεις. Επίσης, τα μεγέθη εννεαμήνου δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με τα περυσινά, καθώς τα ΚΑΕ εμφανίζονται πλήρως ενοποιημένα στα δυο από τα τρία τρίμηνα του 2006, οπότε είναι καλύτερο να εξετάσει κανείς τα μεγέθη γ’ τριμήνου”.

Τα ΕΒΙTDA εννεαμήνου προβλέπεται να αυξηθούν κατά 26% στα 118,3 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 114,4 και 121,3 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της HSBC Pantelakis, κ. Πάρης Μαντζαβράς, εξήγησε πως ”η υποτίμηση του γεν και το δολαρίου έναντι του ευρώ θα επιβαρύνει τις πωλήσεις. Ωστόσο, τα EBITDA θα επωφεληθούν από την ανάκαμψη των ακαθάριστων περιθωρίων κερδοφορίας και πολύ λιγότερα κόστη ανακαίνισης σε σχέση με πέρυσι”.

Τα έσοδα της εταιρίας προβλέπεται να ανέλθουν στα 456,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 38% στο εννεάμηνο, ενώ το εύρος των προβλέψεων διαμορφώνεται μεταξύ 451,1 εκατ. ευρώ και 459 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής κ. Γιάννης Σταματάκος της Proton Bank προβλέπει ότι ”οι πωλήσεις στην Ασία και από τα ΚΑΕ θα είναι ισχυρές ενώ περιμένω ανάκαμψη και στα έσοδα από την Ιαπωνία”.

Ο μέσος όρος των προβλέψεων των αναλυτών για τα καθαρά κέρδη, τα EBITDA και τις πωλήσεις της εταιρίας στο γ’ τρίμηνο διαμορφώνονται στα 21 εκατ., 45,4 εκατ. και 185,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η Folli Follie ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 28 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v