Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για 9μηνο MPB

Άνοδο της τάξης του 122% θα εμφανίζουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Marfin Popular Bank στο εννεάμηνο, διαμορφούμενα στα 445 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial. Οι εκτιμήσεις για την πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους αλλά και των εσόδων από αμοιβές και προμήθειες.

Δημοσκόπηση του euro2day για 9μηνο MPB
Άνοδο της τάξης του 122% θα εμφανίζουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Marfin Popular Bank στο εννεάμηνο, διαμορφούμενα στα 445 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Citigroup, Deutsche Bank, Euroxx Sec., HSBC Pantelakis Sec., Keefe Bruyette & Woods και National Sec.-P&K Sec.

Το εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ των 396 εκατ. ευρώ και των 473 εκατ. ευρώ από pro forma κέρδη 200 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τους αναλυτές να αποδίδουν την αύξηση στην ισχυρή άνοδο των χορηγήσεων λιανικής σε Ελλάδα και Κύπρο, αύξηση των προμηθειών και διαρκή έλεγχο του κόστους.

Όλοι οι αναλυτές τόνισαν ότι χρησιμοποιούν τα pro forma μεγέθη για το 2006 καθώς τα πραγματικά μεγέθη του εννεαμήνου 2006 δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα.

Ο κ. Παναγιώτης Κλάδης της National Sec. – P&K, σημειώνει: ”Περιμένω ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο σε όλο το φάσμα των μεγεθών ενώ η αύξηση των χορηγήσεων λογικά θα παραμείνει πάνω από τα επίπεδα του 30% δεδομένης της ευνοϊκής θέσης της τράπεζας σε Ελλάδα και Κύπρο. Επίσης, τα περιθώρια αναμένεται να εμφανιστούν ανθεκτικά.

Οι καταθέσεις επίσης θα πρέπει να αυξηθούν με ρυθμό υψηλότερο του μέσου όρου της αγοράς λόγω ισχυρής παρουσίας στην Κύπρο όπου η off shore τραπεζική αναπτύσσεται ταχύτατα. Ακόμη, εκτιμώ ότι η τράπεζα θα αναθεωρήσει τους στόχους κερδοφορίας της για την περίοδο 2007-9”.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους για το εννεάμηνο εκτιμάται πως θα καταγράψουν άνοδο της τάξης του 43%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης, προσεγγίζοντας τα 503,5 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις να κυμαίνονται από 490 εκατ. ευρώ έως 518 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Keefe, Bruyette & Woods κ. Antonio Ramirez, αναφέρει: ”Περιμένω ιδιαίτερα ισχυρή αύξηση του όγκου χορηγήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, ξεπερνώντας κατά πολύ τους ρυθμούς αύξησης των ανταγωνιστικών τραπεζών, ακόμη και αν η MPB αντιμετωπίσει κάποιες πιέσεις στα περιθώρια. Θεωρώ ότι η Marfin Investment Group θα συμβάλλει στην ισχυρή αύξηση των αμοιβών χάρη στη δημόσια εγγραφή της και σε άλλες προμήθειες που συνδέονται με την επενδυτική τραπεζική. Επίσης, καθώς η Marfin Popular Bank ξεκίνησε να χρεώνει τη MIG με διοικητικές αμοιβές 1% στο γ’ τρίμηνο, αυτό θα συμβάλλει στις προμήθειες με 12 εκατ. ευρώ”.

Η κ. Σοφία Σκούρτη της HSBC Pantelakis Sec. σημειώνει: ”Περιμένω ανάκαμψη στα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες σε σχέση με το β’ τρίμηνο λόγω αμοιβών και προμηθειών που σχετίζονται με τη MIG ενώ περιμένω επίσης ισχυρά έσοδα από τόκους κυρίως λόγω των δραστηριοτήτων στην Κύπρο.

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες στο εννεάμηνο αναμένεται να καταγράψουν άνοδο της τάξης του 23% στα 186 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται από 179 εκατ. ευρώ έως 214 εκατ. ευρώ.

Η αναλύτρια της Euroxx Securities, κ. Μαρία Κανελλοπούλου τόνισε ότι εκτός της αύξησης των χορηγήσεων, η Marfin ”θα βελτιώσει το προϊοντικό της μείγμα, με στροφή στα καταναλωτικά δάνεια και βελτιωμένο κόστος χορηγήσεων”. Η κ. Κανελλοπούλου υπογράμμισε πως έχει σύσταση ”overweight” στη μετοχή λόγω ”των ευκαιριών ανάπτυξης στην Ελλάδα από το ανώριμο ακόμη δίκτυο καταστημάτων και το μειωμένο λόγο κόστους/εσόδων”.

Στους καταλύτες ανάπτυξης της τράπεζας, συμπεριέλαβε επίσης ”τα πιθανά κέρδη σε μερίδια αγοράς στην Κύπρο και την αύξηση στα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια από το βελτιωνόμενο προϊοντικό μείγμα και τα υψηλότερα spreads καταθέσεων”.

Η αναλύτρια της Deutsche Bank, κ. Gaelle Cibelly, αναφέρει σε έκθεσή της: ”Η Marfin αναμένεται να παρουσιάσει το business plan της για το 2008-10 σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο. Έχουμε ήδη αναθεωρήσει θετικά τις εκτιμήσεις μας για τον όμιλο και περιμένουμε καθαρά κέρδη 869 εκατ. ευρώ το 2009”.

Για το γ’ τρίμηνο, οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Marfin Popular Bank θα εμφανίζει ενοποιημένα καθαρά κέρδη, καθαρά έσοδα από τόκους και έσοδα από αμοιβές και προμήθειες ύψους 124 εκατ. ευρώ, 169,5 εκατ. ευρώ και 74,3 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

H Marfin Popular Bank ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 28 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v