Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Δημοσκόπηση του euro2day για το 9μηνο

Στα 16 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2007 της Σαράντης, εμφανίζοντας αύξηση 3,7% σε σχέση με τα αναπροσαρμοσμένα μεγέθη 2006, κυρίως λόγω ισχυρών πωλήσεων στη θυγατρική της κεντρική και ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Σαράντης: Δημοσκόπηση του euro2day για το 9μηνο
Στα 16 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2007 της Σαράντης, εμφανίζοντας αύξηση 3,7% σε σχέση με τα αναπροσαρμοσμένα μεγέθη 2006, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Marfin Analysis, HSBC Pantelakis Securities, National Securities - P&Κ, Piraeus Securities και Praxis International Securities.

To εύρος των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώνεται μεταξύ 15,4 εκατ. και 16,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές αποδίδουν την αύξηση των καθαρών κερδών στις ισχυρές πωλήσεις της θυγατρικής της εταιρίας στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Η κ. Μαρία Ψύλλου της Marfin Analysis προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματα θα αναπροσαρμοσθούν με βάση τη νέα μέθοδο ενοποίησης και ότι τα καθαρά κέρδη θα επηρεαστούν τόσο από έκτακτα κέρδη 2,3 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2006 όσο και από κόστη αναδιάρθρωσης ύψους 5,2 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2007.

Τα έσοδα της εταιρίας προβλέπεται να ανέλθουν στα 173,9 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 13,1% στο εννεάμηνο, ενώ το εύρος των προβλέψεων διαμορφώνεται μεταξύ 170,4 εκατ. ευρώ και 178,2 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής κ. Γιάννης Σινάπης της HSBC Pantelakis Sec. σημειώνει πως περιμένει ”ότι η αύξηση στα έσοδα θα συνεχίσει να βασίζεται στους βασικούς κλάδους δραστηριοποίησης (αρώματα και προϊόντα υγιεινής και προσωπικής φροντίτας) αντιστοιχώντας στο 91% των πωλήσεων του ομίλου στο εννεάμηνο, έναντι 89% το 2006, λόγω υψηλότερων ποσοστών διείσδυσης στις αγορές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης”.

Τα ΕΒΙTDA εννεαμήνου προβλέπεται να αυξηθούν κατά 9,2% στα 24,5 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 24,3 και 26,1 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τα ΕBITDA, η National Sec.-P&K σε έκθεση τονίζει πως ”η εταιρία, στο τελευταίο τρίμηνο, προχώρησε σε συμφωνία με τους τοπικούς διανομείς σε Ρωσία και Τουρκία και δεν περιμένουμε άλλες ζημιές”.

Η Σαράντης ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου σήμερα, 19 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v