Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για το 9μηνο του ΟΠΑΠ

Αύξηση των κερδών κατά 14% στα 405 εκατ. ευρώ θα εμφανίσει ο ΟΠΑΠ στο εννεάμηνο, παρά την εγγραφή 25 εκατ. ευρώ από την οικονομική βοήθεια στους πυροπαθείς, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Δημοσκόπηση του euro2day για το 9μηνο του ΟΠΑΠ
Αύξηση των κερδών κατά 14% στα 405 εκατ. ευρώ θα εμφανίσει ο ΟΠΑΠ στο εννεάμηνο, παρά την εγγραφή 25 εκατ. ευρώ από την οικονομική βοήθεια στους πυροπαθείς, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Alpha Finance, Εurobank Sec., HSBC Pantelakis Securities, Marfin Analysis, Piraeus Sec. και Νational Sec. - P&K.

To εύρος των εκτιμήσεων για τα καθαρά κέρδη κυμαίνεται μεταξύ 394 εκατ. και 431 εκατ. ευρώ από 355,4 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η αναλύτρια κ. Ευτυχία Γιάγκου της Eurobank Sec. τονίζει ότι ”η αύξηση στα κέρδη οφείλεται στις πωλήσεις των Πάμε Στοίχημα και Κίνο, αλλά υπάρχει μια έκτακτη χρέωση 50 εκατ. ευρώ από τη βοήθεια στους πυροπαθείς που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη διακύμανση στις προβλέψεις των αναλυτών. Δεν είμαι σίγουρη τι ποσόν θα εγγράψει ο ΟΠΑΠ στο γ’ τρίμηνο”.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι θα εγγραφεί έκτακτη χρέωση 25 εκατ. ευρώ και οι προβλέψεις έχουν προσαρμοστεί ανάλογα. ”Σε γενικές γραμμές, περιμένω ότι οι θετικές τάσεις θα συνεχιστούν χωρίς αρνητικές ή θετικές εκπλήξεις”, σημειώνει η κ. Γιάγκου.

Ο αναλυτής κ. Πάρης Μαντζαβράς της HSBC Pantelakis Securities αναφέρει: ”Ο ΟΠΑΠ θα εγγράψει έκτακτη χρέωση 25 εκατ. ευρώ, το ήμισυ της βοήθειας προς τους πυροπαθείς, κάτι που θα επιβαρύνει τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη. Εκτιμώ ότι οι πωλήσεις του Πάμε Στοίχημα θα είναι αδύναμες λόγω εποχιακών παραγόντων και λιγότερων ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά οι πωλήσεις του Κίνο θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές λόγω της διεύρυνσης των ωρών που παίζεται και των νέων τερματικών. Εκτιμώ ότι το επίπεδο αποπληρωμής του Πάμε Στοίχημα θα διαμορφωθεί περί το 71%”, πρόσθεσε ο κ. Μαντζαβράς.

Τα ΕΒΙTDA εννεαμήνου προβλέπεται να αυξηθούν κατά 9% στα 569 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 552 και 603 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Proton Bank κ. Νίκος Λιανέρης επισημαίνει: ”Εκτιμώ ότι οι πωλήσεις του Πάμε Στοίχημα θα διαμορφωθούν 13,8% χαμηλότερα στο τρίτο τρίμηνο καθώς στο γ’ τρίμηνο του 2006 υπήρχε το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου, ενώ φέτος οι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ξεκίνησαν αργά και περιλαμβάνεται μία αγωνιστική λιγότερη από τους αγώνες του Champions League. Υποθέτω ότι το επίπεδο αποπληρωμής θα διαμορφωθεί περί το 70% και, με δεδομένα τη βοήθεια στους πυροπαθείς και τις υψηλές χορηγίες, αυτοί οι παράγοντες θα υπερσκελίσουν τα οικονομικά οφέλη από την εσωτερική διαχείριση του Πάμε Στοίχημα”.

Οι πωλήσεις στο εννεάμηνο προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 4,6% σε ετήσια βάση, στα 3,527 δισ. ευρώ, ενώ το εύρος των προβλέψεων διαμορφώνεται μεταξύ 3,493 δισ. ευρώ και 3,572 δισ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Marfin Analysis κ. Κώστας Ζούζουλας τόνισε: ”Περιμένω πιέσεις στα αποτελέσματα γ’ τριμήνου, κάτι που είναι αναμενόμενο στην αγορά και θα έχει ουδέτερη επίπτωση. Ωστόσο, τα μεγέθη του οργανισμού θα πρέπει να ανακάμψουν στο δ’ τρίμηνο, και λόγω των συνεπειών από τα νέα τερματικά”.

Κατά το γ΄ τρίμηνο του 2007 τα καθαρά κέρδη, τα EBITDA και οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ προβλέπεται να ανέλθουν στα 120 εκατ., 171 εκατ. και 1.152,7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 21 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v