Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για το εννεάμηνο της ΔΕΗ

Στα 110 εκατ. ευρώ προβλέπεται να ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2007 της ΔΕΗ καταγράφοντας άνοδο 52%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial. Οι προβλέψεις για τις πωλήσεις και τα EBITDA.

Δημοσκόπηση του euro2day για το εννεάμηνο της ΔΕΗ
Στα 110 εκατ. ευρώ προβλέπεται να ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2007 της ΔΕΗ καταγράφοντας άνοδο 52%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Deutsche Bank, Eurobak Sec., HSBC, Marfin Analysis, National Sec. – P&K και Piraeus Sec.

To εύρος των εκτιμήσεων των αναλυτών κυμαίνεται μεταξύ 70 και 124 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να υπογραμμίζουν τις εκτιμήσεις για υψηλές πωλήσεις και χαμηλότερες προβλέψεις από την Επιχείρηση.

Παράλληλα τονίζουν ότι την ίδια ημέρα η ΔΕΗ θα ανακοινώσει το νέο business plan που αναμένεται να συγκεντρώσει την προσοχή.

Ο κ. Π. Μαντζαβράς της HSBC εκτιμά ότι θα υπάρξει βελτίωση στο γ΄ τρίμηνο, αλλά η οργανική κερδοφορία θα συνεχίσει να πιέζεται. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η ενίσχυση της ζήτησης αλλά και η παραγωγή ρεύματος από υδάτινους πόρους (hydrogenation) θα μειώσουν τα κόστη.

Ο κ. Ν. Φωτόπουλος της National Sec. – P&K προέβλεψε αδύναμα αποτελέσματα για τη ΔΕΗ τονίζοντας πως ασχέτως αν η φορολογία ή οι προβλέψεις επηρεάσουν τα τελικά μεγέθη, το επιχειρηματικό περιβάλλον όπου δραστηριοποιείται η ΔΕΗ δεν έχει βελτιωθεί.

Μάλιστα εκτίμησε ότι το δ΄ τρίμηνο θα είναι χειρότερο για την Επιχείρηση δεδομένων των υψηλών πετρελαϊκών τιμών.

Τα ενοποιημένα EBITDA προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 3%, στα 650 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις να ποικίλλουν μεταξύ 608 και 668 εκατ. ευρώ.

Η κ. Μ. Λαγουνάρη της Eurobank Sec. προέβλεψε ότι θα υπάρξει σημαντικό εύρος στις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα EBITDA λόγω της αβεβαιότητας αναφορικά με τα κόστη παραγωγής.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 8%, στα 3,84 δισ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 3,76 και 3,85 δισ. ευρώ.

Ο κ. J. Brand της Deutsche Bank εμφανίζεται θετικός για τις προοπτικές της ΔΕΗ προβλέποντας ότι η ζήτηση για ηλεκτρισμό θα αυξηθεί ελαφρώς υψηλότερα του 7%, ενώ προβλέπει ότι τα έσοδα του γ΄ τριμήνου θα ενισχυθούν κατά 12%.

Για το γ΄ τρίμηνο της ΔΕΗ τα καθαρά κέρδη, τα ΕBITDA και οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 10,4 εκατ., 194 εκατ. και 1,37 δισ. ευρώ.

Η ΔΕΗ ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 21 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v