Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για το εννεάμηνο της 3Ε

Αύξηση 25% θα σημειώσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της 3Ε, διαμορφούμενα στα 426,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 9 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News. Tι εκτιμάται για τα EBITDA και τις πωλήσεις, η συμβολή των αναπτυσσόμενων αγορών στα μεγέθη της 3Ε.

Δημοσκόπηση του euro2day για το εννεάμηνο της 3Ε
Αύξηση 25% θα σημειώσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της 3Ε, διαμορφούμενα στα 426,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 9 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Μorgan Stanley, Merrill Lynch, Lehman Brothers, Εurobank Sec., HSBC, Νational Sec. – P&K, Marfin, Piraeus Sec και Proton.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμάνθηκε μεταξύ 422 και 433 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές τονίζουν την ενίσχυση των πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές αλλά και τις ήπιες καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Α. Μπαλάσκας της Marfin Analysis υπογράμμισε ότι οι καλές καιρικές συνθήκες και η θετική πορεία της Coca Cola Zero αποτελούν, μεταξύ άλλων, καταλύτες για ισχυρή ανάπτυξη στο γ΄ τρίμηνο.

Ο ίδιος αναμένει ασήμαντη αύξηση στα κόστη, αλλά προβλέπει ”καλή” αύξηση στον όγκο και στις πωλήσεις της εταιρίας στις ώριμες αγορές, με τα περιθώρια να σημειώνουν ανάκαμψη. Παράλληλα προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές.

Τα ενοποιημένα EBITDA εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 19,4% στα 884,8 εκατ. ευρώ, με το εύρος των προβλέψεων να κυμαίνεται μεταξύ 882 και 892 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Γ. Σταματάκος της Proton προέβλεψε ότι τα EBITDA του γ΄ τριμήνου θα ενισχυθούν κατά 21,7%, στα 380,5 εκατ. ευρώ, με την ισχυρή αύξηση του όγκου (volume) να ενισχύει τα περιθώρια.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το γ΄ τρίμηνο του 2006 τα μεγέθη της 3Ε είχαν επιβαρυνθεί κατά 2 εκατ. λόγω αναδιάρθρωσης και κατά 4,6 εκατ. ευρώ λόγω προστίμου, αλλά όπως προσθέτει δεν αναμένει έκτακτες επιβαρύνσεις το φετινό γ΄ τρίμηνο.

Ο κ. D. Tovar της Merrill Lynch αναμένει άλλο ένα δυνατό γ΄ τρίμηνο τονίζοντας την πορεία του Coca Cola Zero στην Ευρώπη.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις της 3Ε προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 4,984 δισ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 16,1%, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 4,903 δισ. και 5,001 δισ. ευρώ.

Ο κ. Τ. Κουρτέσσης της National Sec. – P&K προβλέπει ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά όπως και τα προηγούμενα τρίμηνα, εκτιμώντας παράλληλα μια μικρή αύξηση των πωλήσεων.

Ο ίδιος εκτίμησε μια αύξηση του κόστους πωληθέντων λόγω των υψηλότερων τιμών της ζάχαρης. Ωστόσο δεν αναμένει ισχυρή αρνητική επίδραση από τις τιμές στη ζάχαρη, καθώς προβλέπει πτώση κατά συνολικά 18% στις τιμές της το δ΄ τρίμηνο του 2008 και το 2009, ”δεδομένο” που θα ευνοήσει κατά 40 εκατ. ευρώ την εταιρία.

Ο κ. Κουρτέσσης τόνισε επίσης πως θα επιθυμούσε περισσότερες πληροφορίες για την πορεία των δραστηριοτήτων στις αγορές της Ρωσίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας και της Νιγηρίας όπως επίσης και περισσότερες λεπτομέρειες για την εξαγορά της Aquavision.

Για το γ΄ τρίμηνο του 2007 τα καθαρά κέρδη, τα ΕΒΙΤDA και οι πωλήσεις προβλέπεται να ανέλθουν στα 204,7 εκατ., 380 εκατ. και 1,884 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Η 3Ε ανακοινώνει τα αποτελέσματα εννεαμήνου στις 13 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v