Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για 9μηνο Τ. Κύπρου

Άνοδο της τάξης του 57% θα εμφανίζουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Κύπρου στο εννεάμηνο, διαμορφούμενα στα 350 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Δημοσκόπηση του euro2day για 9μηνο Τ. Κύπρου
Άνοδο της τάξης του 57% θα εμφανίζουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Κύπρου στο εννεάμηνο, διαμορφούμενα στα 350 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Deutsche Bank, Eurobank Securities, JP Morgan, Marfin Analysis και National Sec.-P&K Sec.

Το εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ των 348 εκατ. ευρώ και των 360 εκατ. ευρώ από 222,4 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τους αναλυτές να αποδίδουν την αύξηση στην ισχυρή ενίσχυση των εσόδων, στις χαμηλές προβλέψεις και στην ισχύ των δραστηριοτήτων στην Κύπρο.

Η κ. Ελένη Χέρρα, αναλύτρια της Eurobank Securities, σημειώνει: ”Περιμένω θετική έκπληξη στις προβλέψεις, ενώ θα επικεντρωθώ σε τυχόν αναθεώρηση των εκτιμήσεων, καθώς και σε περισσότερα στοιχεία από τις δραστηριότητες σε Ρωσία και Ρουμανία. Εκτιμώ αύξηση των χορηγήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο κατά 23% και 28% αντίστοιχα σε ετήσια βάση και θεωρώ ότι θα υπάρξει βελτίωση στα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια”.

Ο αναλυτής κ. Παναγιώτης Κλάδης της Π&Κ - Εθνικής Χρηματιστηριακής αναφέρει: ”Εκτιμώ ότι η τράπεζα θα εμφανίσει ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο, κυρίως λόγω των δραστηριοτήτων στην Κύπρο, που αντιστοιχούν και στο μεγαλύτερο μέρος της κερδοφορίας του ομίλου, 76% στο πρώτο εξάμηνο. Αναμένεται επίσης σημαντική αύξηση στις χορηγήσεις τόσο στην Κύπρο, όπου η τράπεζα μπορεί να αυξάνει τα μερίδια αγοράς της, όσο και στην Ελλάδα, όπου το δίκτυο υποκαταστημάτων ωριμάζει σταδιακά”.

”Η αποδοτική διαχείριση του κόστους εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε ήπια αύξηση των λειτουργικών δαπανών κατά 12% παρά την επέκταση του ομίλου σε Ρουμανία και Ρωσία”, πρόσθεσε ο κ. Κλάδης.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους για το εννεάμηνο εκτιμάται πως θα καταγράψουν άνοδο της τάξης του 29%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης, στα 568 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις να κυμαίνονται από 563 εκατ. ευρώ έως 569 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Marfin Analysis, κ. Κώστας Μανωλόπουλος, δήλωσε ότι βλέπει ”αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 29,1% σε ετήσια βάση, λόγω ισχυρής επέκτασης του δανειακού χαρτοφυλακίου του ομίλου σε Ελλάδα και Κύπρο, σε συνδυασμό με υψηλότερα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια από τη βελτιωμένη τιμολογιακή πολιτική. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να εκπλήξουν περαιτέρω πιέσεις στα spreads στην Ελλάδα”.

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες στο εννεάμηνο αναμένεται να καταγράψουν άνοδο της τάξης του 12% στα 140 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται από 138,5 εκατ. ευρώ έως 141 εκατ. ευρώ.

Η αναλύτρια της Deutsche Bank, κ. Gaelle Cibelly, δήλωσε ότι προβλέπει ”καθαρά κέρδη 130 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 66% σε ετήσια βάση. Ο όμιλος αναμένεται επίσης να αυξήσει και τις προβλέψεις του για τα αποτελέσματα 2007. Διατηρούμε σύσταση ”buy”, η οποία δικαιολογείται από την ισχυρή αύξηση των κερδών ανά μετοχή της Τράπεζας Κύπρου”.

Για το γ’ τρίμηνο, οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Τράπεζα Κύπρου θα εμφανίζει ενοποιημένα καθαρά κέρδη, καθαρά έσοδα από τόκους και έσοδα από αμοιβές και προμήθειες ύψους 120 εκατ. ευρώ, 204 εκατ. ευρώ και 47,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

H Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 8 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v