Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Δημοσκόπηση του euro2day για το 9μηνο

Στα 212 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2007 της Τιτάν, με τα κέρδη από τις πρόσφατες εξαγορές να αντισταθμίζουν την αδύναμη στεγαστική αγορά στις ΗΠΑ και τη διολίσθηση του δολαρίου, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Τιτάν: Δημοσκόπηση του euro2day για το 9μηνο
Στα 212 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2007 της Τιτάν, παραμένοντας πρακτικά στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Εurobank Sec., HSBC Pantelakis Securities, Marfin Analysis, Νational Sec. - P&K και Proton Bank.

To εύρος των εκτιμήσεων διαμορφώνεται μεταξύ των 203 εκατ. και των 216 εκατ. ευρώ από 213,5 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ οι αναλυτές τονίζουν ότι οι επιπτώσεις από την αδύναμη στεγαστική αγορά στις ΗΠΑ και την υποχώρηση του δολαρίου θα αντισταθμιστούν από την ενοποίηση των νέων εξαγορών και την ανάπτυξη στις δραστηριότητες της εταιρίας στα Βαλκάνια.

Η επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της HSBC Pantelakis Securities, κ. Ιωάννα Τελιούδη, τονίζει ότι περιμένει αδύναμα αποτελέσματα κυρίως λόγω της παρατεταμένης αδυναμίας στην αμερικανική στεγαστική αγορά, ιδίως στη Φλόριντα, της ισχυρής διολίσθησης του δολαρίου έναντι του ευρώ και της διακοπής δραστηριοτήτων εξόρυξης στην περιοχή Lake Belt στη Νότια Φλόριντα.

Ωστόσο, ο αναλυτής της Eurobank Securities, κ. Κώστας Καραγιώργος, εξηγεί ότι ”οι φετινές εξαγορές θα αντισταθμίσουν σε μεγάλο βαθμό τις επιπτώσεις από την επιβράδυνση στην αμερικανική στεγαστική αγορά. Η Τιτάν αγόρασε μια εταιρία έτοιμου μίγματος τσιμέντου στην Καρολίνα και ένα ορυχείο στο Κεντάκι”.

Ο αναλυτής της Marfin Analysis κ. Κώστας Ζούζουλας συμφωνεί και προσθέτει ότι ”οι δραστηριότητες στα Βαλκάνια και οι πρόσφατες σημαντικές εξαγορές στις ΗΠΑ αναμένεται να αντισταθμίσουν εν μέρει τις αναμενόμενες αρνητικές τάσεις στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα”.

Τα ΕΒΙTDA εννεαμήνου προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 1% στα 370,5 εκατ. ευρώ με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ των 350 και 371 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Proton Bank κ. Πάνος Παναγιώτου επισημαίνει ότι ”συνεχίζεται η σημαντική αδυναμία στη Φλόριντα και εκτός αυτού οι πετρελαϊκές τιμές έχουν ενισχυθεί, ενώ το δολάριο έχει χάσει έδαφος έναντι του ευρώ” και ως εκ τούτου θα αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις του για τις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο αναλυτής κ. Κώστας Ντούνας της Π&Κ – Εθνικής Χρηματιστηριακής σημειώνει: ”Εκτός της αδύναμης στεγαστικής αγοράς στις ΗΠΑ, περιμένω επιβράδυνση των πωλήσεων στην Ελλάδα σε σχέση με την αύξηση-ρεκόρ που σημειώθηκε πέρυσι, αλλά θεωρώ ότι οι δραστηριότητες στα Βαλκάνια θα εμφανιστούν ισχυρές με βελτίωση των περιθωρίων”.



Οι ενοποιημένες πωλήσεις προβλέπεται να ανέλθουν στο 1,165 δισ. ευρώ σημειώνοντας πτώση 2%, ενώ το εύρος των προβλέψεων διαμορφώνεται μεταξύ 1,147 δισ. ευρώ και 1,188 δισ. ευρώ.

Κατά το γ΄ τρίμηνο του 2007 τα καθαρά κέρδη, τα EBITDA και οι πωλήσεις της Τιτάν προβλέπεται να ανέλθουν στα 87,3 εκατ., 148,5 εκατ. και 408,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η Τιτάν ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 31 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v