Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για 9μηνο Πειραιώς

Άνοδο της τάξης του 43% θα εμφανίζουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στο εννεάμηνο, διαμορφούμενα στα 488 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 8 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Δημοσκόπηση του euro2day για 9μηνο Πειραιώς
Άνοδο της τάξης του 43% θα εμφανίζουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στο εννεάμηνο, διαμορφούμενα στα 488 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 8 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Alpha Bank, Deutsche Bank, Eurobank Securities, HSBC Pantelakis Securities, Marfin Analysis, National Sec-P&K Sec, Proton Bank και UBS.

Το εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ των 479 εκατ. ευρώ και των 501 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να τονίζουν τα κεφαλαιακά κέρδη, τους ισχυρούς όγκους δανεισμού, αλλά και την ”ωρίμανση” του δικτύου καταστημάτων της τράπεζας.

Ο αναλυτής της Alpha Finance, κ. Πέτρος Τσούρτης, εξήγησε ότι ”οι αυξημένοι όγκοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα δώσουν ώθηση στα καθαρά κέρδη της τράπεζας, όπως επίσης η πώληση του μεριδίου 8,07% που κατείχε στην Τράπεζα Κύπρου, από την οποία αποκόμισε κεφαλαιακό κέρδος 159 εκατ. ευρώ”.

Η κα. Σοφία Σκούρτη, αναλύτρια της HSBC Pantelakis, προσέθεσε ότι ”τα αποτελέσματα του προηγούμενου εννεαμήνου περιλαμβάνουν επίσης έκτακτο κέρδος ύψους 130 εκατ. ευρώ από τις υπεραξίες που προέκυψαν από την πώληση του μεριδίου που κατείχε στην ING”.

Ο αναλυτής της UBS, κ. Αλεξ Κυρτσής, εκτιμά πως ”τα καθαρά έσοδα από τόκους και τα έσοδα από αμοιβές θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται με υψηλούς ρυθμούς, της τάξης του 7% και 5% αντίστοιχα σε τριμηνιαία βάση, λόγω της εκρηκτικής οργανικής ανάπτυξης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και του δανεισμού στην Ελλάδα και της εντυπωσιακής ανάπτυξης στην νοτιοανατολική Ευρώπη”.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους για το εννεάμηνο εκτιμάται πως θα καταγράψουν άνοδο της τάξης του 28%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης, στα 640 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις να κυμαίνονται από 637 εκατ. ευρώ έως 645 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Proton Bank, κ. Νίκος Λιανέρης, δήλωσε ότι βλέπει ”αύξηση του όγκου κοντά στο 40%, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να εμφανίζουν άνοδο της τάξης του 26,7%, επηρεασμένα από την υποχώρηση των δανειακών spreads”.

Η κα. Ελένη Χέρρα, αναλύτρια της Eurobank Securities, δήλωσε ότι αναμένει ”την μεγαλύτερη ανάπτυξη για το διεθνές loan book να προέλθει από τη Ρουμανία. Βλέπω επίσης οργανική ανάπτυξη με τα βασικά λειτουργικά κέρδη να αυξάνονται κατά περίπου 41%”.

Ο αναλυτής της National Securities-P&K Research, κ. Παναγιώτης Κλάδης, δήλωσε ότι αναμένει ”ετήσια αύξηση της τάξης του 27% στα καθαρά έσοδα από τόκους, που θα αντανακλούν την ισχυρή ανάπτυξη στα χορηγούμενα δάνεια και τα ’ελαστικά’ περιθώρια των τόκων, καθώς και μια αύξηση της τάξης του 23% στα έσοδα από προμήθειες, στα οποία θα δώσουν ώθηση οι δραστηριότητες στο commercial και το investment banking”.

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες στο εννεάμηνο αναμένεται να καταγράψουν άνοδο της τάξης του 21% στα 160 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται από 157 εκατ. ευρώ έως 165 εκατ. ευρώ.

Η αναλύτρια της Deutsche Bank, Gaelle Cibelly, δήλωσε ότι αναμένει αύξηση του κόστους στο 18% σε ετήσια βάση, όμως αναμένει παράλληλα αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 32% στο διάστημα 2006-2010, λόγω του ”ανώριμου” δικτύου του ομίλου στην Ελλάδα και της επέκτασης στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Για το γ’ τρίμηνο, οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα εμφανίζει ενοποιημένα καθαρά κέρδη, καθαρά έσοδα από τόκους και έσοδα από αμοιβές και προμήθειες ύψους 115 εκατ. ευρώ, 229 εκατ. ευρώ και 52,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Marfin Analysis, κ. Κώστα Μανωλόπουλο, ”μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,35 δισ. ευρώ, η διοίκηση της τράπεζας σχεδιάζει να προχωρήσει σε αναθεώρηση του business plan, στο οποίο αναμένεται να περιλαμβάνονται περισσότερο επιθετικοί στόχοι”.

H Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 31 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v