Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για το 6μηνο της Fourlis

Άνοδο της τάξης του 126,5% θα εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη της Fourlis κατά το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, διαμορφούμενα στα 18,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις πέντε αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr, για λογαριασμό της Thomson Financial News. Στην ισχυρή ανάπτυξη των ΙΚΕΑ και σε έκτακτα κέρδη αποδίδουν την αύξηση της κερδοφορίας οι αναλυτές.

Δημοσκόπηση του euro2day για το 6μηνο της Fourlis
Άνοδο της τάξης του 126,5% θα εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη της Fourlis κατά το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, διαμορφούμενα στα 18,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις πέντε αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr, για λογαριασμό της Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Deutsche Bank, HSBC Pantelakis Securities, Marfin Analysis-Egnatia Finance, Proton Securities και Piraeus Securities.

Το εύρος των προβλέψεων κυμάνθηκε μεταξύ 18,6 εκατ. ευρώ και 19,6 εκατ. ευρώ, από 8,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, λόγω ισχυρής απόδοσης των ΙΚΕΑ, έκτακτων κερδών αλλά και χαμηλότερης φορολόγησης.

Οι αναλυτές επεσήμαναν ότι τα ανακοινωμένα μεγέθη θα είναι υψηλότερα λόγω έκτακτων στοιχείων, όπως η πώληση της συμμετοχής στην Κωτσόβολος, η οποία οδήγησε σε εγγραφή κερδών 7 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο.

Η αύξηση στα καθαρά κέρδη οφείλεται επίσης και σε χαμηλότερη φορολόγηση, επισημαίνει ο Γιώργος Σπάις, αναλυτής της Deutsche Bank σε έκθεσή του.

Οι πωλήσεις α’ εξαμήνου αναμένεται να αυξηθούν κατά 28% σε ετήσια βάση, στα 255 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις των αναλυτών να κυμαίνονται μεταξύ 246 εκατ. και 266 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Πάνος Παναγιώτου, αναλυτής της Proton Bank, επισημαίνει: ”Εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις του IKEA στο β’ τρίμηνο θα αυξηθούν κατά 13,2% σε ετήσια βάση στα 49 εκατ. ευρώ, ενώ περιμένουμε επίσης πωλήσεις ύψους 14,1 εκατ. ευρώ για την Intersport, αυξημένες κατά 19% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω ωρίμανσης του δικτύου λιανικής”.

Ωστόσο, ο κ. Κώστας Σινανίδης, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Marfin-Egnatia τόνισε: ”περιμένουμε ότι το ΙΚΕΑ θα εμφανίσει ιδιαίτερα ισχυρά μεγέθη και θα αποτελέσει καταλύτη για το β’ τρίμηνο, αλλά εκτιμούμε επίσης ότι τα κόστη εκκίνησης για το δεύτερο ΙΚΕΑ στην Αθήνα θα επιβαρύνουν το β’ τρίμηνο”. Υπογράμμισε ότι ”το δεύτερο σημείο που θα εξετάσουμε στα αποτελέσματα είναι ο κλάδος χονδρικής, με προσδοκίες για ισχυρή απόδοση λόγω των καιρικών συνθηκών, που ενίσχυσαν τις πωλήσεις air conditions”.

Τα EΒΙΤDA α’ εξαμήνου αναμένεται να διαμορφωθούν στα 33,11 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις να κυμαίνονται μεταξύ 25,8 εκατ. και 33,9 εκατ. ευρώ.

Ο Σπύρος Τσαγκαλάκης της HSBC Pantelakis Securities περιμένει κυριαρχία του ΙΚΕΑ, αντιστοιχώντας στο 74% των EBITDA της Fourlis στο εξάμηνο, με το Intersport και τον κλάδο χονδρικής, όπου τα περιθώρια είναι χαμηλά, να συμβάλλουν με 11% και 15% αντίστοιχα.

Η Fourlis θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης την Τρίτη, 28 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v