Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για το εξάμηνο της ΑΤΕ

Αύξηση 61% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου 2007 της Aγροτικής Τράπεζας προσεγγίζοντας τα 132,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News. Τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 11% και τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες κατά 13%.

Δημοσκόπηση του euro2day για το εξάμηνο της ΑΤΕ
Αύξηση 61% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου 2007 της Aγροτικής Τράπεζας προσεγγίζοντας τα 132,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: JP Morgan, UBS, Μarfin – Egnatia, Νational Sec – P&K, Piraeus Sec.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμάνθηκε μεταξύ των 124 και 147 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να υπογραμμίζουν τη χαμηλότερη φορολογία και την ισχυρή ενίσχυση των χορηγήσεων στη λιανική.

Αναλυτής της αγοράς τόνισε ότι οι εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη της ΑΤΕ ποικίλλουν λόγω της αβεβαιότητας για την πορεία των κερδών από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Ο κ. Aλ. Kίρτσης της UBS σχολίασε ότι είναι δύσκολη η σύγκριση των καθαρών κερδών της τράπεζας. Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα ευνοηθούν από τις αυξήσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ αλλά και την ενίσχυση των χορηγήσεων στη λιανική τραπεζική, ενώ τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες θα ενισχυθούν κατά 3% σε τριμηνιαία βάση, λόγω της ενίσχυσης των προμηθειών από τις χορηγήσεις και τις πιστωτικές κάρτες.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους του α΄ εξαμήνου προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 11%, στα 310 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να ποικίλλει μεταξύ των 308 και 321 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Π. Κλάδης της National Sec – P&K εκτίμησε πως η αύξηση των χορηγήσεων στη λιανική τραπεζική θα ενισχύσει τα καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες.

Προέβλεψε επίσης ότι τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές θα κινηθούν ανοδικά λόγω του εκτάκτου κέρδους 11 εκατ. ευρώ από την πώληση του μεριδίου στην ΕΧΑΕ, ενώ οι προβλέψεις θα κινηθούν σταθεροποιητικά σε ετήσια βαση.

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες της ΑΤΕ προβλέπεται να αυξηθούν κατά 13%, στα 42 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ των 41 και 43 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κ. Μανωλόπουλος της Marfin – Egnatia προβλέπει ότι τα κόστη θα ενισχυθούν κατά περίπου 11,6%, λόγω των εξόδων διαφήμισης και των δαπανών προσωπικού. Παράλληλα εκτίμησε ότι τα κόστη θα επιβραδυνθούν κατά το β΄ εξάμηνο, ενώ αναφορικά με τις προβλέψεις εκτίμησε ότι θα ενισχυθούν κατά 8,5% σε ετήσια βάση.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους, τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες αλλά και τα καθαρά κέρδη της ΑΤΕ προβλέπεται να ανέλθουν στα 152, 22 και 61 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο του 2007.

H Aγροτική Τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 29 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v