Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για το 6μηνο του T.T.

Στάσιμα θα παραμείνουν τα κέρδη α΄ εξαμήνου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, διαμορφούμενα στα 80 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις πέντε αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr, για λογαριασμό της Thomson Financial News.

Δημοσκόπηση του euro2day για το 6μηνο του T.T.
Στάσιμα θα παραμείνουν τα κέρδη α΄ εξαμήνου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, διαμορφούμενα στα 80 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις πέντε αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr, για λογαριασμό της Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Citigroup, Marfin Analysis-Egnatia Finance, P&K Securities-National Securities, Piraeus Securities και Proton Bank.

Το εύρος των προβλέψεων κυμάνθηκε μεταξύ των 67 εκατ. ευρώ και των 81,5 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να εκτιμούν χαμηλότερα έσοδα από προμήθειες και πολύ χαμηλότερα κέρδη από συναλλαγές σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο αναλυτής της Marfin-Egnatia, κ. Κώστας Μανωλόπουλος, εξήγησε: ”Παρά την επιθετική οργανική ανάπτυξη και τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της τράπεζας, εκτιμώ ότι τα καθαρά κέρδη θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με το εξάμηνο του 2006, καθώς η σύγκριση είναι δύσκολη δεδομένου ότι τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης είχαν ενισχυθεί από κέρδη από συναλλαγές της τάξεως των 81,5 εκατ. ευρώ”.

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες α΄ εξαμήνου αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 47% σε ετήσια βάση στα 5,5 εκατ. ευρώ με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κυμαίνονται από 5,2 εκατ. ευρώ έως 6 εκατ. ευρώ.

Ο Κ. Παναγιώτης Κλάδης, αναλυτής της Π&Κ-Εθνικής Χρηματιστηριακής, τόνισε ότι ”τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν χαμηλότερα λόγω της αναμενόμενης υποχώρησης κατά 45% στα έσοδα από προμήθειες αλλά και της πτώσης στα έσοδα από συναλλαγές στα 33 εκατ. περίπου στο εξάμηνο, έναντι 82 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα”.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους του α΄ εξαμήνου εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 16% σε ετήσια βάση, στα 140 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται από 139,4 εκατ. ευρώ έως 142 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Νίκος Λιανέρης, αναλυτής της Proton Bank, δήλωσε: ”Περιμένω αύξηση των δανείων κατά 39%, ενώ το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο θα παραμείνει σταθερό, κοντά στο 2,3%. Από την άλλη πλευρά, περιμένουμε ότι θα συνεχιστεί η αδύναμη τάση που εμφανίστηκε στο α΄ τρίμηνο στα έσοδα από προμήθειες, μετά την απόφαση της τράπεζας να σταματήσει τις χρεώσεις προμηθειών σε αδρανείς λογαριασμούς”.

Ο κ. Λιανέρης πρόσθεσε ότι ”τα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα καθώς το 2006 εγγράφησαν σημαντικές έκτακτες λειτουργικές δαπάνες”.

Για το β΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης οι αναλυτές προβλέπουν ενοποιημένα καθαρά κέρδη, καθαρά έσοδα από τόκους και έσοδα από αμοιβές και προμήθειες ύψους 40,8 εκατ. ευρώ, 70,8 εκατ. ευρώ και 2,7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, από 5,9 εκατ. ευρώ, 58,4 εκατ. ευρώ και 9,6 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ο αναλυτής της Citigroup, κ. Κίμων Καλαμπούσης, τόνισε σε έκθεσή του: ”Το Τ.Τ. έχει έναν από τους λιγότερο μοχλευμένους ισολογισμούς και υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση των περιθωρίων σε ένα περιβάλλον αυξήσεων επιτοκίων. Το δίκτυό του αναπτύσσεται ταχύτατα και υπάρχουν προοπτικές για ενίσχυση του μεριδίου αγοράς του. Το χαρτοφυλάκιο εναλλακτικών επενδύσεων του Τ.Τ. έχει προκαλέσει ανησυχίες αλλά εκτιμούμε ότι τα ρίσκα είναι διαχειρίσιμα”.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου την Πέμπτη, 23 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v