Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για 6μηνο της Cosmote

Αύξηση 6% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου 2007 της Cosmote, διαμορφούμενα στα 166 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News. Οι ενοποιημένες πωλήσεις προβλέπεται να αυξηθούν κατά 38%, στο 1,43 δισ. ευρώ, ενώ τα EBITDA εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 15%.

Δημοσκόπηση του euro2day για 6μηνο της Cosmote
Αύξηση 6% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου 2007 της Cosmote, διαμορφούμενα στα 166 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Citigroup, Νational Sec – P&K, Euroxx, HSBC, Piraeus Sec και Proton.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ των 160 και 173 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές τονίζουν τις εκτιμήσεις για την ισχυρή πορεία των θυγατρικών στα Βαλκάνια αλλά και την ενοποίηση του Γερμανού.

Ο κ. Β. Καρανίκας της HSBC προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα επιβαρυνθούν, μεταξύ άλλων, από τις υψηλότερες χρηματοοικονομικές δαπάνες, αλλά θα ευνοηθούν από τη χαμηλότερη φορολόγηση.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι τα μεγέθη δεν είναι πλήρως συγκρίσιμα, καθώς η Cosmote ενοποίησε τον Γερμανό για πρώτη φορά το δ΄ τρίμηνο του 2006, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αναμένει διπλάσιο ρυθμό ανόδου για τις πωλήσεις και τα EBITDA.

Ο κ. Φ. Τάγαρης της Euroxx εκτιμά ότι οι δραστηριότητες στην εγχώρια αγορά το β΄ τρίμηνο θα κινηθούν καλύτερα έναντι του α΄ τριμήνου λόγω εποχικότητας. Ο ίδιος εκτιμά πως το περιθώριο EBITDA θα κινηθεί υψηλότερα στο 41,5%, ενώ εκτιμά υψηλότερες αποσβέσεις λόγω της ενοποίησης του Γερμανού.

Τα EBITDA του α΄ εξαμήνου της Cosmote προβλέπεται να αυξηθούν κατά 15%, στα 454 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται μεταξύ των 448 και 457 εκατ. ευρώ.

Ο κ. T. Sinclair της Citigroup εκτίμησε ότι η Cosmote θα ενισχύσει το μερίδιο στο κομμάτι των νέων συμβολαίων, ενώ η δυναμική της αγοράς της Ρουμανίας αναμένεται να διατηρηθεί με την ”προσθήκη” 540.000 νέων πελατών στο β΄ τρίμηνο. Σε ό,τι αφορά την αγορά της Βουλγαρίας, προβλέπει σταθερή πορεία με αύξηση των πελατών με συμβόλαια.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις της Cosmote προβλέπεται να αυξηθούν κατά 38%, στο 1,43 δισ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να διαμορφώνονται μεταξύ των 1,41 και 1,45 δισ. ευρώ.

Ο κ. Β. Ράπτης της Proton προβλέπει ότι τα αποτελέσματα της Cosmote θα δείξουν μια αύξηση της πελατειακής βάσης. Ωστόσο, αναμένει μια μείωση στο μέσο έσοδο ανά συνδρομητή λόγω προσφορών αλλά και ενίσχυση του ποσοστού των πελατών με προπληρωμένες κάρτες.

Αναφορικά με το β΄ τρίμηνο οι πωλήσεις, τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη της Cosmote προβλέπεται να ανέλθουν σε 742,8, 239,3 και 90,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Έτερος αναλυτής σχολίαζε ότι οι δραστηριότητες από τη Ρουμανία μπορεί να αποτελέσουν έκπληξη, εκτιμώντας πως σε επίπεδο EBITDA μπορεί να καταγραφούν ζημίες, αλλά οι πωλήσεις αναμένονται ισχυρές.

Η Cosmote ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 28 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v