Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για β΄ 3μηνο της MPB

Στα 105 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου 2007 της Marfin Popular Bank, καταγράφοντας άνοδο 88%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 3 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News. Tα καθαρά έσοδα από τόκους της MPB προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 44%, προσεγγίζοντας τα 165 εκατ. ευρώ.

Δημοσκόπηση του euro2day για β΄ 3μηνο της MPB
Στα 105 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου 2007 της Marfin Popular Bank, καταγράφοντας άνοδο 88%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 3 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Deutsche Bank, ΗSBC Pantelakis Sec και Euroxx Sec.

To εύρος των εκτιμήσεων των αναλυτών κυμαίνεται μεταξύ των 96 εκατ. και 114 εκατ. ευρώ, από 56 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενώ η ενίσχυση των κερδών αποδίδεται στην ισχυρή αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους αλλά και των εσόδων από αμοιβές και προμήθειες.

Εξάλλου, τα καθαρά έσοδα από τόκους της MPB προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 44%, προσεγγίζοντας τα 165 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να διαμορφώνονται από 163 έως 170 εκατ. ευρώ.

Η κ. G. Cibelly της Deutsche Bank προβλέπει ότι η MPB θα καταγράψει ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων, ενώ κύριος καταλύτης για την πορεία των εσόδων θα είναι τα καθαρά έσοδα από τόκους.

Η κ. Σ. Σκούρτη της HSBC εκτίμησε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα κινηθούν σταθεροποιητικά σε τριμηνιαίο επίπεδο, καθώς στο α΄ τρίμηνο του 2007 η εταιρία είχε ευνοηθεί από αναστροφή των προβλέψεων (recoveries) ύψους 14 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, προέβλεψε ότι το ύψος των μικτών χορηγήσεων θα ενισχυθεί κατά 29%, διαμορφούμενο στα 16,3 δισ. ευρώ έως το τέλος του Ιουνίου, λόγω σημαντικής αύξησης στο κομμάτι των δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε στεγαστικά.

Η ίδια εκτίμησε ότι το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο θα διαμορφωθεί στο 2,5% στο β΄ τρίμηνο, από 2,8% στο α΄ τρίμηνο του 2007, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού, κυρίως στην εγχώρια αγορά.

Για το ίδιο ζήτημα η κ. Cibelly σημείωσε ότι σε αυτή τη φάση η πίεση στα περιθώρια έχει αντισταθμιστεί από την ενίσχυση του όγκου και τη θετική διαφοροποίηση στο μίγμα δανεισμού (asset mix).

Tα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες του β΄ τριμήνου προβλέπεται να αυξηθούν κατά 19% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, προσεγγίζοντας τα 64,4 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να διαμορφώνεται μεταξύ των 62 και 65 εκατ. ευρώ.

Έτερος αναλυτής προέβλεψε ότι τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες θα ευνοηθούν από τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι σταυροειδείς συναλλαγές (cross selling) με την MIG.

Η MPB ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 29 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v