Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για 6μηνο της 3Ε

Άνοδο της τάξης του 28% θα καταγράψουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Coca Cola 3E το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, διαμορφούμενα στα 222 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις έξι αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr, για λογαριασμό της ”Thomson Financial News”.

Δημοσκόπηση του euro2day για 6μηνο της 3Ε
Άνοδο της τάξης του 28% θα καταγράψουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Coca Cola 3E το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, διαμορφούμενα στα 222 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις έξι αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr, για λογαριασμό της ”Thomson Financial News”.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Deutsche Bank, Marfin Analysis, Merrill Lynch, Morgan Stanley, Piraeus Securities και Proton Bank.

Το εύρος των προβλέψεων κυμάνθηκε μεταξύ 205 εκατ. ευρώ και 225 εκατ. ευρώ, από 173,4 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τους αναλυτές να προβλέπουν υγιή ανάπτυξη πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές

Ο αναλυτής της Marfin Analysis, κ. Αντρέας Μπαλάσκας, δήλωσε: ”Αναμένω οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς και η συνεχιζόμενη θετική πορεία στις αγορές που ήδη δραστηριοποιείται κατά το β’ τρίμηνο να οδηγήσουν σε καλή επίδοση. Το κομμάτι των υφιστάμενων αγορών θα δεχτεί ώθηση από την ενοποίηση της ιταλικής εταιρίας Fonti del Vulture. Όμως, δεν αποκλείω μια θετική έκπληξη στις αναπτυσσόμενες αγορές, δεδομένου του ισχυρού momentum το α’ τρίμηνο και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για βελτίωση της διαχείρισης. Οι αναδυόμενες αγορές αναμένεται για μία ακόμα φορά να ηγηθούν της αύξησης του όγκου, με τη Ρωσία να συνεχίζει τους διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης”.

Ο κ. Γιάννης Σταματάκος, αναλυτής της Proton Bank, εξήγησε: ”Τα EBITDA του περυσινού β’ τριμήνου επιβαρύνθηκαν από το κόστος αναδιάρθρωσης ύψους 10,8 εκατ. ευρώ και από πρόστιμο ύψους 4,3 εκατ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, ενισχύθηκαν από κεφαλαιακά κέρδη ύψους 14,8 εκατ. ευρώ από την πώληση παραγωγικής μονάδας στην Ιρλανδία. Δεν αναμένω κανένα κόστος αναδιάρθρωσης ή έκτακτα στοιχεία φέτος”.

Τα EBITDA του α’ εξαμήνου αναμένεται να αυξηθούν κατά 13% σε ετήσια βάση στα 483 εκατ. ευρώ, με το εύρος των προβλέψεων να κυμαίνεται από 476 εκατ. ευρώ έως 505 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Piraeus Securities, κ. Γιώργος Δούκας, δήλωσε: ”Η βελτίωση της διαχείρισης και η οργανική ανάπτυξη θα επιτρέψουν καλό ρυθμό ανάπτυξης τόσο στους όγκους όσο και στην τιμολόγηση. Η Ρωσία θα συνεχίσει να παρέχει το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης. Η προώθηση της Coke Zero αναμένεται να βοηθήσει τους όγκους και την τιμολόγηση, ωστόσο η επίδρασή της δεν φαίνεται να είναι σημαντική. Όσον αφορά στο κόστος, εκτιμώ πως οι τιμές των εμπορευμάτων θα συνεχίσουν να πιέζουν τα περιθώρια κερδοφορίας”.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις α’ εξαμήνου αναμένεται να είναι αυξημένες κατά 15% σε ετήσια βάση, στα 3,032 δισ. ευρώ, με τις προβλέψεις των αναλυτών να κυμαίνονται από 2,944 δισ. ευρώ έως 3,065 δισ. ευρώ.

Αναλυτής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε ότι οι πωλήσεις θα είναι ισχυρές και θα μπορούσαν να αποτελέσουν έκπληξη ακόμα και αν τα περιθώρια κερδοφορίας επηρεαστούν από τις πιέσεις σε επίπεδο κόστους. ”Σε κάθε περίπτωση, πάντως, περιμένω διψήφιο ρυθμό αύξησης του όγκου στην ανατολική Ευρώπη και τα EBIT θα πρέπει να είναι πολύ θετικά λόγω ισχυρών πωλήσεων”, προσέθεσε.

Για το β΄ τρίμηνο οι αναλυτές αναμένουν ενοποιημένα καθαρά κέρδη, EBITDA και ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 196 εκατ. ευρώ, 339 εκατ. ευρώ και 1,777 δισ. ευρώ αντίστοιχα, από 167,8 εκατ. ευρώ, 305,7 εκατ. ευρώ και 1,575 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η Coca Cola 3E θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της την Πέμπτη, 9 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v