Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για 6μηνο της Πειραιώς

Άνοδο της τάξης του 35,6% θα εμφανίζουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς κατά το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, διαμορφούμενα στα 353,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις έξι αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr, για λογαριασμό της Thomson Financial News.

Δημοσκόπηση του euro2day για 6μηνο της Πειραιώς
Άνοδο της τάξης του 35,6% θα εμφανίζουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς κατά το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, διαμορφούμενα στα 353,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις έξι αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr, για λογαριασμό της Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Deutsche Bank, Eurocorp, Euroxx Securities, Marfin Analysis-Egnatia Finance, P&K Securities και Proton Bank.

Το εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται μεταξύ 351 εκατ. ευρώ και 357,3 εκατ. ευρώ, έναντι 260,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τους αναλυτές να τονίζουν τους αυξημένους όγκους δανεισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και ορισμένα έκτακτα κέρδη.

Ο αναλυτής της Eurocorp, κ. Άγγελος Χωραφάς, εξήγησε ότι τα αποτελέσματα της Πειραιώς, ”όταν εξαιρεθούν έκτακτα κέρδη –τα κέρδη 114 εκατ. ευρώ που αποκομίστηκαν το α’ τρίμηνο του 2006 από την πώληση του ποσοστού που κατείχε στην ING και τα κέρδη ύψους 153,3 εκατ. ευρώ κατά το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους από την πώληση του ποσοστού που κατείχε στην Τράπεζα Κύπρου- τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν κατά 37% στα 201 εκατ. ευρώ”.

Οι αναλυτές της Euroxx Securities και Deutsche Bank, κ. Αλ. Μπουλουγούρης και κ. Gaelle Cybelli αντίστοιχα, τόνισαν ότι ”αναμένουν ισχυρά αποτελέσματα καθώς το δίκτυο του ομίλου στην Ελλάδα δεν έχει ωριμάσει, αλλά και λόγω της επέκτασης στη νοτιοανατολική Ευρώπη”.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους θα παραμείνουν ισχυρά, με τη βοήθεια του θετικού ρυθμού ανάπτυξης των δανείων στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό”, σύμφωνα με τον αναλυτή της Proton Bank, κ. Νίκο Λιανέρη.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους του α’ εξαμήνου προβλέπεται να αυξηθούν κατά 25,7% σε ετήσια βάση, στα 403,7 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται από 403 εκατ. ευρώ έως 410,4 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Marfin Analysis-Egnatia Finance, κ. Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, σημείωσε: ”Αναμένω πολύ ισχυρά καθαρά έσοδα από τόκους με τους ρυθμούς ανάπτυξης του α’ τριμήνου να συνεχίζονται και στο δεύτερο, χωρίς επιβράδυνση, καθώς οι όγκοι είναι υψηλοί και οι συνεισφορές από το εξωτερικό είναι υγιείς”.

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες α’ εξαμήνου αναμένεται να αυξηθούν κατά 17,7% σε ετήσια βάση στα 105,7 εκατ. ευρώ, με το εύρος των προβλέψεων να κυμαίνεται από 103 εκατ. ευρώ έως 108,2 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της P&K Securities, κ. Παναγιώτης Κλάδης, δήλωσε ότι ”η Πειραιώς είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές μου, λόγω της ισχυρής διοίκησής της, της αύξησης του μεριδίου της στην ελληνική αγορά και της διεθνούς επέκτασής της. Εκτιμώ ότι τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες θα είναι ισχυρά, λόγω των κεφαλαιαγορών, των εσόδων από διαχείριση και των δανειοδοτήσεων προς μικρές επιχειρήσεις”.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη, τα καθαρά έσοδα από τόκους και τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες του β’ τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 105,5 εκατ. ευρώ, 210,7 εκατ. ευρώ και 53,7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, έναντι 74,7 εκατ. ευρώ, 170,1 εκατ. ευρώ και 45,1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα κατά το β’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου τη Δευτέρα 30 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v