Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για α’ 6μηνο του Τιτάνα

Άνοδο της τάξης του 11% εκτιμάται ότι θα καταγράψουν το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τιτάν, διαμορφούμενα στα 133,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις έξι αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.

Δημοσκόπηση του euro2day για α’ 6μηνο του Τιτάνα
Άνοδο της τάξης του 11% εκτιμάται ότι θα καταγράψουν το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τιτάν, διαμορφούμενα στα 133,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις έξι αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day, για λογαριασμό της Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Eurobank Sec., Euroxx Securities, Marfin Analysis-Egnatia Finance, P&K Securities, Piraeus Securities και Proton Bank.

Το εύρος των προβλέψεων κυμάνθηκε μεταξύ των 127 εκατ. ευρώ και των 140 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να εκτιμούν ενίσχυση των δραστηριοτήτων στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο αναλυτής της Marfin Analysis – Egnatia, κ. Κωνσταντίνος Ζούζουλας, δήλωσε ότι ”το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να είναι άλλο ένα καλό τρίμηνο για τον Τιτάνα, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας, που θα ενισχυθεί από την ισχυρή οργανική ανάπτυξη από τις δραστηριότητες σε Ελλάδα και Βαλκάνια καθώς και τις πρόσφατες εξαγορές στις ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, η αδύναμη αγορά της Φλόριδας και η ενίσχυση του ευρώ αναμένεται να πιέσουν τα αποτελέσματα του εξαμήνου”.

Τα EBITDA α’ εξαμήνου αναμένεται να καταγράψουν άνοδο της τάξης του 5,7% σε ετήσια βάση, στα 226,9 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να διαμορφώνονται μεταξύ των 219 εκατ. ευρώ και των 242,5 εκατ. ευρώ.

Ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Eurox Securities, κ. Αλ. Βουλουγούρης, υπογράμμισε ότι ”τα EBITDA α’ τριμήνου για τις ελληνικές δραστηριότητες ήταν πολύ ισχυρά και αναμένεται να ομαλοποιηθούν στο δεύτερο τρίμηνο”.

Ο κ. Κώστας Καραγιώργος, αναλυτής της Eurobank Sec., δήλωσε ότι ”οι αμερικανικές δραστηριότητες θα είναι ισχνές, όμως όλες οι υπόλοιπες γεωγραφικές περιοχές θα είναι ενισχυμένες, ιδιαίτερα η Βουλγαρία και η Ελλάδα”.

Ο αναλυτής της Proton Bank, κ. Πάνος Παναγιώτου, σημείωσε ότι ”οι πωλήσεις της νοτιοανατολικής Ευρώπης θα επωφεληθούν της αναβάθμισης της βουλγαρικής μονάδας. Ωστόσο, η αμερικανική ζήτηση θα συνεχίσει να φθίνει, αν και η απόκτηση δύο μονάδων ready mix στην Αμερική θα αντισταθμίσει εν μέρει τις συνέπειες”.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις εξαμήνου αναμένεται να διαμορφωθούν κατά 2,5% υψηλότερα στα 784,1 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται από 768 εκατ. ευρώ έως 798,7 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της P&K Securities, κ. Κώστας Δούνας, εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ζήτησης θα επιβραδυνθεί στην Ελλάδα από το β’ τρίμηνο και μετά, ενώ παράλληλα αναμένει ότι οι δραστηριότητες στις ΗΠΑ θα επηρεαστούν από την επιβράδυνση στην αμερικανική αγορά κατοικίας, αν και αυτό θα αντισταθμιστεί εν μέρει από τις νέες εξαγορές του Τιτάνα στις ΗΠΑ. Ωστόσο, συμπληρώνει ο κ. Δούνας, οι δραστηριότητες στα Βαλκάνια θα δείξουν μεγάλη ανάπτυξη, πρωτίστως στη Βουλγαρία, ενώ οι δραστηριότητες στην Αίγυπτο θα παραμείνουν ισχυρές.

Ο κ. Παντελής Βουτυράκης, της Piraeus Securities, σημείωσε ότι ”οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στο conference call για νέες πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο του Τιτάνα για το Lake Belt της Φλόριντα” όπου έχει σταματήσει προσωρινά η εξόρυξη.

Για το β’ τρίμηνο, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για ενοποιημένα καθαρά κέρδη, EBITDA και ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 83 εκατ. ευρώ, 138 εκατ. ευρώ και 442 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, έναντι 77,3 εκατ. ευρώ, 134,2 εκατ. ευρώ και 429,7 εκατ. ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η Τιτάν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου στις 26 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v