Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλή προστασία με Αμοιβαία Κεφάλαια

Το Alpha Global Αμυντικής Στρατηγικής Μικτό Εξωτερικού απευθύνεται σε επενδυτές που επιζητούν τη συνεχή διασφάλιση από την τυχόν πτωτική πορεία των διεθνών αγορών και, παράλληλα, είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν μεσομακροπρόθεσμα για διάστημα 2 - 5 ετών.

Διπλή προστασία με Αμοιβαία Κεφάλαια
του Ιεροκλή Καπογιάννη

**Ο σχετικός πίνακας δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

Περίοδο έντονων εναλλαγών διανύουν οι διεθνείς αγορές το τελευταίο διάστημα, με αυτές του... κόκκινου και του πράσινου στους δείκτες να είναι συνεχείς. Σε γενικές γραμμές, μάλιστα, οι εκτιμήσεις για τη μελλοντική πορεία των αγορών διίστανται, καθώς τα δεδομένα είναι σύνθετα.

Για εκείνους που είναι διατεθειμένοι να τοποθετηθούν την παρούσα περίοδο, αλλά επιζητούν αυξημένη ασφάλεια, τασσόμενοι με όσους βλέπουν το ποτήρι... μισοάδειο, τα Αμοιβαία Κεφάλαια προσφέρουν επιλογές με το συγκεκριμένο βασικό χαρακτηριστικό. Ένα από αυτά είναι το Alpha Global Αμυντικής Στρατηγικής Μικτό Εξωτερικού.

Το εν λόγω Α/Κ έχει κύριο στόχο την προστασία του 85% του κεφαλαίου αλλά και των κερδών που έχει καταγράψει κάθε μέρα. Έτσι, επενδύει σε ένα ισορροπημένο μετοχικό χαρτοφυλάκιο από μεγάλες παγκόσμιες αγορές, το οποίο είναι πλήρως αντισταθμισμένο σε ευρώ, με ελαφρώς μεγαλύτερη έκθεση στις αναδυόμενες αγορές και στην Κίνα σε σχέση με τον δείκτη αναφοράς.

Παράλληλα, ως μικτό Α/Κ στο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει και ομόλογα, κυρίως από χρεόγραφα κυμαινόμενου επιτοκίου.

Γενικά, το Alpha Global Αμυντικής Στρατηγικής Μικτό Εξωτερικού απευθύνεται σε επενδυτές που επιζητούν τη συνεχή διασφάλιση από την τυχόν πτωτική πορεία των διεθνών αγορών και, παράλληλα, είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν μεσομακροπρόθεσμα για διάστημα 2 - 5 ετών.

Δείκτες αναφοράς (benchmark) για το Α/Κ είναι κατά 40% ο MSCI All Countries, κατά 35% ο iBoxx Euro Sovereigns 1-3Y και κατά 25% ο JP Morgan Cash Euro. Ο Δείκτης Εναλλαγής Χαρτοφυλακίου (ΔΕΧ) για το 2006 διαμορφώθηκε στο -47,83% και ο Δείκτης Συνολικών Εξόδων (ΔΣΕ) στο 0,979%.

Στις 31/3/2007 το μετοχικό χαρτοφυλάκιο κατανεμόταν κατά 46,7% στις ΗΠΑ, κατά 29,1% στην Ευρώπη, κατά 16,9% στην Ασία και τις αναδυόμενες αγορές και κατά 7,3% στην Ιαπωνία. Η απόδοση του Α/Κ για το 2006 ήταν 12,82%.

Η ελάχιστη ενδεικνυόμενη επένδυση είναι τα 1.500 ευρώ και η ελάχιστη καταβολή πάγιας εντολής είναι τα 50 ευρώ. Η προμήθεια διάθεσης ορίζεται στο 2%, η προμήθεια διαχείρισης στο 1,5%, ενώ η προμήθεια εξαγοράς είναι μηδενική.

**Ο σχετικός πίνακας δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v