Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα blue chips του ΧΑ μέσω Αμοιβαίου της ”Λαϊκής”

Το Α/Κ Λαϊκή Επιλεγμένων Αξιών Μετοχικό Εσωτερικού επενδύει σε ποσοστό τουλάχιστον 65% του καθαρού ενεργητικού του σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α και απευθύνεται σε μακροχρόνιους επενδυτές, οι οποίοι θα εμπιστευθούν τις προοπτικές των συγκεκριμένων εταιρειών χωρίς να επηρεάζονται από τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις της αγοράς. Δείκτης Αναφοράς (benchmark) του Α/Κ είναι ο δείκτης των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE-20.

Στα blue chips του ΧΑ μέσω Αμοιβαίου της ”Λαϊκής”
του Ιεροκλή Καπογιάννη

** Ο σχετικός πίνακας δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη: ”Συνοδευτικό Υλικό”

Αργά και σταθερά το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών να κερδίσει 450 - 500 μονάδες (κινείται πλέον στην περιοχή άνω των 4.800 μονάδων) και τα δεδομένα εξακολουθούν να φαίνονται τόσο θετικά που ο (ψυχολογικός κυρίως) στόχος των 5.000 μονάδων δείχνει εφικτός. Έτσι, η συγκυρία φαίνεται αρκετά καλή για όσους εξετάζουν την περίπτωση επένδυσης στη Σοφοκλέους.

Μάλιστα, το (εξ ορισμού) ρίσκο που ενέχουν οι τοποθετήσεις σε μετοχές μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να μετριαστεί από την επιλογή ”βαριών χαρτιών”, τα οποία ούτως ή άλλως αποτελούν την ”ατμομηχανή” του χρηματιστηρίου.

Αυτή τη δυνατότητα και τις... συγκεκριμένες προδιαγραφές προσφέρει και το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Λαϊκή Επιλεγμένων Αξιών Μετοχικό Εσωτερικού.

Το εν λόγω Α/Κ επενδύει (σε ποσοστό τουλάχιστον 65% του καθαρού ενεργητικού του) σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α., όπως δείχνει και ο σχετικός πίνακας με τις δέκα κυριότερες θέσεις, και απευθύνεται σε μακροχρόνιους επενδυτές, οι οποίοι θα εμπιστευθούν τις προοπτικές των συγκεκριμένων εταιρειών χωρίς να επηρεάζονται από τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις της αγοράς. Δείκτης Αναφοράς (benchmark) του Α/Κ είναι ο δείκτης των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE-20.

Η επενδυτική πολιτική του πραγματοποιείται με γνώμονα την ενεργή διαχείριση, κι έτσι ο Δείκτης Εναλλαγής Χαρτοφυλακίου (ΔΕΧ) για το 2006 διαμορφώθηκε στο 194,41%. Παράλληλα, για την ίδια χρονιά, ο Δείκτης Συνολικών Εξόδων (ΔΣΕ) διαμορφώθηκε στο 2,49%.

Στις 31/3/2007 το 91,538% του ενεργητικού του Α/Κ ήταν επενδεδυμένο σε ελληνικές μετοχές που διαπραγματεύονται στο Χ.Α., το 0,821% σε μετοχές που διαπραγματεύονται σε ξένα χρηματιστήρια και το 8,358% σε διαθέσιμα και σε καταθέσεις εσωτερικού.

Η προμήθεια εισόδου στο Α/Κ μπορεί να φτάσει μέχρι και το 4%, ενώ η προμήθεια εξαγοράς μπορεί να διαμορφωθεί μέχρι και 2%.

** Ο σχετικός πίνακας δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v