Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ: Στις 5.000 βλέπει το Γ.Δ. το 2007

Τιμή – στόχο τις 5.000 μονάδες θέτει για τον Γενικό Δείκτη το 2007 η Πήγασος ΑΧΕΠΕY σε ανάλυση για τις προοπτικές του προσεχούς έτους (outlook 2007). Στα top picks από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση περιλαμβάνονται η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank, η Ιntralot, η ΕΛΤΕΧ, ο ΟΤΕ, η Cosmote, η Folli Follie, η 3Ε και η Jumbo.

Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ: Στις 5.000 βλέπει το Γ.Δ. το 2007
Τιμή – στόχο τις 5.000 μονάδες θέτει για τον Γενικό Δείκτη το 2007 η Πήγασος ΑΧΕΠΕY σε ανάλυση για τις προοπτικές του προσεχούς έτους (outlook 2007).

Ο λόγος, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, είναι η ισχυρή κερδοφορία των εταιριών αλλά και η καλή πορεία που προβλέπει ότι θα καταγράψουν τα κύρια top picks της, που διαμορφώνουν σημαντικά την τάση και τα επίπεδα των δεικτών του Χ.Α.

Ύστερα από μία ακόμα θετική χρονιά, το 2007, σύμφωνα με την Πήγασος, αναμένεται να ξεκινήσει στο ”αποκορύφωνα” της αισιοδοξίας στις χρηματαγορές.

Η εταιρική κερδοφορία, η κινητικότητα όσον αφορά στις εξαγορές και συγχωνεύσεις και η υπερβάλλουσα ρευστότητα είναι οι ”δυνάμεις” που ωθούν την εισροή παγκοσμίως. Παράλληλα, το γεγονός ότι το πιο κερδοφόρο ”στοιχείο” του 2006 ήταν για μία ακόμα φορά οι χρηματαγορές, αποτελεί ένδειξη του ”πού βρίσκεται η μελλοντική αξία”, αναφέρει η Πήγασος.

Αυτή η τάση, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, θα αγγίξει το αποκορύφωμά της το 2007 και θα ακολουθηθείται από μεμονωμένους επενδυτές που βρίσκονται ακόμα ”στο περιθώριο”.

Στα top picks για το 2007 από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση περιλαμβάνονται η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank, η Ιntralot, η ΕΛΤΕΧ, ο ΟΤΕ, η Cosmote, η Folli Follie, η 3Ε και η Jumbo.

Για την Εθνική (τιμή - στόχος 41 ευρώ) επισημαίνεται ότι αποτελεί την ελκυστικότερη επιλογή μεταξύ των εγχώριων τραπεζών και την κορυφαία επιλογή για το 2007. Παράλληλα, εκτιμά ότι τα EPS της τράπεζας θα αυξηθούν κατά 22,1% το 2006 και κατά 18,1% το 2007.

Αναφορικά με την Πειραιώς (τιμή 25,1 ευρώ) αναφέρεται ότι προσφέρει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, ενώ προβλέπει ότι θα επεκταθεί δυναμικά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη ΝΑ. Ευρώπη.

Για την Alpha Bank (τιμή 27,1 ευρώ) εκτιμά ότι θα αποτελέσει τον καταλύτη των αλλαγών στον τραπεζικό χάρτη, προβλέποντας ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα ενισχυθούν κατά 16,9% την περίοδο 2006-08.

Σε ό,τι αφορά την Intralot (τιμή 27 ευρώ) η Πήγασος προβλέπει ότι το 2007 θα αποτελέσει ένα έτος-ρεκόρ, τόσο για την κερδοφορία, όσο και για τα έσοδα της εισηγμένης.

Για την ΕΛΤΕΧ (τιμή 9,5) εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της περιόδου 2006-08 θα ”τρέξουν” με μέσο ετήσιο ρυθμό 21,3% και τα έσοδα κατά 24,6%.

Αναφορικά με τον ΟΤΕ (τιμή 26 ευρώ) υπογραμμίζει ότι ο Οργανισμός έχει εισέλθει σε μία άλλη εποχή και τονίζει ότι η αναδιάρθρωση των εγχώριων αλλά και των ξένων δραστηριοτήτων θα προσδώσει αξία στους μετόχους της εισηγμένης. Για την Cosmote (τιμή 25,5 ευρώ) αναφέρει ότι αποτελεί ελκυστική εταιρία που προσφέρει έκθεση (exposure) στις γοργά αναπτυσσόμενες αγορές της ΝΑ. Ευρώπης.

Εξάλλου αναφέρει ότι ”ήρθε η ώρα για επένδυση” στη μετοχή της Folli Follie (τιμή 30 ευρώ)”, επισημαίνοντας τις ευκαιρίες που θα ανακύψουν για την εισηγμένη, ιδιαίτερα από τις αγορές της Ασίας.

Παράλληλα βλέπει ότι η 3Ε (τιμή 29 ευρώ) θα συνεχίσει με νέες εξαγορές ανά την υφήλιο και το νέο έτος ενισχύοντας την κερδοφορία της.

Για την Jumbo (τιμή 18,3 ευρώ) επισημαίνει ότι ο συνδυασμός μεγάλων καταστημάτων και προϊόντων χαμηλού κόστους είναι ακαταμάχητος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v